MENADŽER TJEDNA

DARINKO BAGO (KONČAR ELEKTROINDUSTRIJA) Nagrađen u Beogradu, u Končaru vide izvrsnog partnera

Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara EI
 Darko Tomas / CROPIX

Što je postigao?

Končar elektroindustriji prošloga je tjedna u Beogradu dodijeljena nagrada Regionalni biznis partner za 2017. Riječ je o nagradi koju je prije 23 godine pokrenula tvrtka Mass Media International iz Beograda, a svake je godine dodjeljuje jednoj tvrtki iz regije. U posljednjih deset godina Končar je u Srbiju izvezao proizvoda vrijednih oko 65 milijuna eura, prije svega transformatora i elektromotora, ali i kućanskih uređaja, rekao je predsjednik Uprave Darinko Bago primajući nagradu. Usto, Končar iz Srbije uvozi sirovine i komponente za potrebe proizvodnje opreme za hrvatsko tržište i cijeli svijet.

Zašto je to važno?

Beogradska nagrada za Končar jedan je od znakova jačanja gospodarskih veza sa Srbijom, koja je prirodno tržište za domaću industriju. Usto, Bago je rekao – i to u kontekstu budućih poslova – da je nagrada “pokazatelj da i tvrtke iz Srbije u Končaru vide izvrsnog partnera”.

Kako posluje?

Končar je u prošloj godini oko 1,4 milijarde kuna, otprilike polovicu prihoda, ostvario u inozemstvu. Za ovu godinu planiraju 1,62 milijarde kuna inozemnog prihoda, dok bi domaći trebao ostati na istoj razini. Do sada je Končar svoje proizvode prodao u stotinjak zemalja, a samo lani prihod su ostvarili u ukupno 88 zemalja.

Što će učiniti u budućnosti?

Bago se nada da će se suradnja sa srpskim partnerima “proširiti na izgradnju, revitalizaciju i modernizaciju hidroelektrana, trafostanica, vlakova, lokomotiva i tramvaja”, te podsjeća da je njihova oprema ugrađena u dobar dio elektrana i tvornica u Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:08