Menadžer tjedna

IGOR ŽONJA (Tau on-line) Iskoristio dobru priliku pa 'potegnuo' do Makedonije

Igor Žonja
 Arhiva

Što je postigao?

Tvrtka Tau on-line kojoj je na čelu, a koja upravlja poznatim portalom za zapošljavanje MojPosao, preuzela je prošli tjedan 30 posto udjela u vlasničkoj strukturi vodeće tvrtke za zapošljavanje u Makedoniji Vrabotuvanje Online. Moj posao pokrenuo je inače investitor-aktivist-filantrop Nenad Bakić 2003. godine kao jedan od biznisa tada još njegove kompanije Tau. Danas je najveći vlasnik finska tvrtka Alma Career.

Zašto je to važno?

Zbog živosti tržišta rada i njegova povezivanja na regionalnoj platformi. Makedonski portal Vrabotuvanje.com.mk osnovan je 2003. godine, ima 370 tisuća posjetitelja tjedno i u Skoplju ima 11 zaposlenih. Od zagrebačke tvrtke očekuju da im omogući nastavak razvoja i jačanje uloge lidera na tržištu rada.

Kako posluje?

Dobro. Tvrtka Tau on-line zapošljava više od šezdeset ljudi i predstavlja jednu od najbrže rastućih tvrtki u Hrvatskoj te je dio Alma Career grupacije iz Finske. Moj posao već duže vrijeme uspješno plasira svoje projekte i usluge na inozemnim tržištima, a u makedonskom su portalu, rekao je Žonja prilikom objave preuzimanja, prepoznali dobru priliku za širenje.

Što će učiniti u budućnosti?

S obzirom na značajno iskustvo u oglašavanju poslova i razvoju regrutacijskih usluga, MojPosao i Vrabotuvanje sada zajedničkim snagama namjeravaju nastaviti podizati kvalitetu usluge prema klijentima i korisnicima, u Makedoniji, Hrvatskoj, ali i na širem području, što im omogućavaju inozemni partneri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:17