MENADŽER TJEDNA

NIKOLA DUJMOVIĆ (Span) Uspješno prkosi hrvatskom pesimizmu

Nikola Dujmović, Span
 Ivan Lacković / CROPIX

Što je napravio?

Grupa Span Nikole Dujmovića, jedna od najvećih IT grupacija u Hrvatskoj, dovršila je preuzimanje softverske tvrtke InfoCumulus, pokrenuto 2015. godine. Tehnološki dio InfoCumulusa pripojen je Spanu te je formirana softverska divizija grupe Span Software Solutions, unutar koje su prvi put objedinili softverski razvoj, dok će poslovne konzalting usluge InfoCumulus nastaviti pružati kao tvrtka kći Spana pod vlastitim brendom.

Zašto je to važno?

Integracijom tehnološkog dijela InfoCumulusova poslovanja unutar Spana grupacija osnažuje svoju softversku diviziju. Dujmović objašnjava kako od softverskog dijela poslovanja očekuje da bude nositelj razvoja Spana i u područjima IT usluga u kojima Span do sada tradicionalno nije bio dovoljno poznat.

Kako posluje?

Grupa Span, koja trenutačno broji pet tvrtki članica, u prošloj je godini ostvarila ukupni prihod od 265 milijuna kuna. Dujmović kaže kako im prihod neprekidno raste te je u prva tri mjeseca ove godine porastao 25 posto. Veći dio prometa ostvaruju na inozemnim tržištima te su do sada odradili projekte u stotinjak zemalja. Posluju na pet tržišta, a zapošljavaju 350 ljudi, od čega 32 u Hrvatskoj.

Što će napraviti u budućnosti?

Cilj Spana je nastupati kao jedinstveni pružatelj softverskih rješenja, fokusiran na velike korisnike na globalnom tržištu. Ciljaju i na zapadna, ali i na istočna tržišta. Jedan od čimbenika razvoja im je dostupnost stručne radne snage. Dujmović je, naime, dodao da im optimizam umanjuje situacija u Hrvatskoj, posebno oko kvalitetnog IT kadra, koji “zbog neadekvatnog obrazovnog sustava sve teže nalaze”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:34