menadžer tjedna

ŽELJKO KUKURIN Valamar vodeći u branši, ulaže milijardu kuna i donira 'Tisuću dana na Jadranu'

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere
 Goran Šebelić / HANZA MEDIA

Što je postigao?

Valamar Riviera objavila je četvrti po redu godišnji natječaj “Tisuću dana na Jadranu” kojim će omogućiti besplatan boravak na moru, u nekom od svojih 30 hotela i ljetovališta te 15 kampova, djeci bez odgovarajuće obiteljske skrbi, slabijeg imovinskog stanja, sa zdravstvenim poteškoćama, posebnim potrebama i slično. Noćenja Valamar dodjeljuje projektima usmjerenima na rad s djecom te je stoga namijenjen isključivo institucijama, školama i registriranim udrugama sa sjedištem u Hrvatskoj, a natječaj je otvoren do 23. travnja.

Zašto je to važno?

Kao jedna od vodećih hrvatskih turističkih kompanija Valamar Riviera svakako je u poziciji postavljati trendove, kako u poslovnom smislu tako i na području društveno odgovornog poslovanja. U dosadašnja tri natječaja donirano je više od 3000 besplatnih noćenja s uslugom pansiona, te je više od 1000 djece i njihovih voditelja iz svih krajeva Hrvatske ljetovalo u Valamaru. Program “Tisuću dana na Jadranskom moru” privukao je i nagrade – što je, naravno, dobro za gradnju Valamarova brenda.

Kako posluje?

Na razini grupe prošle je godine ostvareno 5,14 milijuna noćenja, 8,3 posto više nego prethodne godine, ukupna popunjenost iznosila je 34 posto, a prosječni dnevni prihod po smještajnoj jedinici iznosio je 516 kuna. Valamar Riviera grupa prošle je godine ukupne prihode povećala 18,4 posto na 1,58 milijardi kuna, dok su neto dobit udvostručili na 342,3 milijuna kuna.

Što će učiniti u budućnosti?

Valamar Riviera za ovu godinu planira ukupna ulaganja od 873 milijuna kuna, od čega se više od polovice odnosi na investicije u Rapcu, gdje u obnovljene hotele prvi gosti stižu za nekoliko tjedana. U kampove ove godine ulažu 188 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:22