PAD VLADE

Globusov specijal: Zašto je propao eksperiment s ovom vlašću i kada ćemo na nove izbore

'Petrov jedini pokušava spasiti Vladu, Kovačića nacionala priča ne zanima, a oni koji su ih doveli na vlast više nisu aktivni'
 Željko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX

Hrvatski eksperiment s trojnom vlašću Tihomira Oreškovića, Tomislava Karamarka i Bože Petrova polako, ali sigurno bliži se kraju. Nije više pitanje hoće li biti izbora, nego kada će biti održani. Sigurno je samo da građani do ljeta neće na glasačka mjesta, a najrealnija je opcija da će izbori na jesen ili na početku zime.


Svi Globusovi sugovornici, i s ljevice i s desnice i s centra, smatraju da će se Vlada i dalje kretati na samom rubu ponora, ali će se u posljednji trenutak zaustavljati njezin pad. Sve do časa kad to zaista više ne bude moguće i kada i javnost naprosto zatraži da se prekine agonija. Sada to još nije tako, iako nije ni daleko, a izbori u ovom trenutku ne odgovaraju ni HDZ-u ni Mostu. Pozorno se čeka HDZ-ov izborni sabor 28. svibnja i odmjeravanje snaga između Tomislava Karamarka i Milijana Brkića, nakon čega će mnogo toga biti jasnije.

- Moj je dojam da Petrov ipak pokušava spasiti Vladu, a da je Ivanu Kovačiću puknuo film jer njega nacionalna priča ionako ne zanima, rekao nam je dobar poznavatelj prilika u Mostu koji tvrdi da ni misteriozni pozadinci koji su ovu grupaciju doveli do vlasti više nisu aktivni. Naš sugovornik kaže da Ivica Relković, koji je osmislio cijelu priču s Mostom, više ne želi sudjelovati u svemu tome.

Novi Globus donosi i insajderski izvještaj o bici za premoć u vrhu HDZ-a, ekskluzivno objavljuje i najnovije istraživanje o tome kako stoje kandidati za zagrebačkog gradonačelnika, prvi put pogledajte i najljepše fotografije 'novog vala' Goranke Matić, a u techno prilogu otkrijte i sva nova čuda tehnologije za nogometni užitak...

Pogledajte i novu naslovnicu Globusa:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:02