'LUDI KAO LISICE'

BOČICA MASLACA OD KIKIRIKIJA, 12 ZATVORENIKA I JEDAN LAKOVJERNI ČUVAR Kako je izveden jedan od najbizarnijih bjegova iz zatvora

 Walker County Sheriff's Office

Dvanaest zatvorenika pobjeglo je u nedjelju iz zatvora u Alabami prevarivši čuvara tako da su maslacem od kikirikija premazali broj na izlazu iz zatvora, objavila je policija, prenosi u srijedu BBC.

Zatvorenici su uspjeli izaći iz zgrade nakon što su zbunili novog zatvorskog čuvara prekrivši maslacem oznaku na vratima kroz koja se izlazi u dvorište.

Nakon toga su iskoristili svoja zatvorska odjela i pokrivače kako bi preskočili žičanu ogradu.

Svu dvanaestoricu policija je naknadno uhvatila. Jedanaest bjegunaca uhvaćeno je 12 sati od bijega, a dvanaesti je bio na slobodi do utorka navečer.

"Zatvorenici su uspjeli prevariti novog čuvara tako što su premazali broj na vratima za izlaz u dvorište", objašnjava se u izjavi iz šerifova ureda okruga Walker u Alabami.

"Kad su zatvorenici pozvali čuvara da otvori vrata i pusti ih u ćeliju, čuvar je greškom otvorio vrata za izlaz u dvorište", navodi se dalje.

Stražar je mislio kako je otvorio vrata ćelije jednog od zatvorenika a kasnije za bjegunce rekao da su "ludi kao lisice", rekao je lokalni šerif James Underwood za Fox News.

Još se ne zna koji su maslac od kikirikija zatvorenici koristili, hrskav ili gladak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:13