INTERVJU ZA GLOBUS

Aco: U Riju bi me zadovoljila samo medalja, a nitko nema takve mlade igrače kao Hrvatska

 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

- Ovo je moj zadnji trenerski posao. A zadovoljila bi me samo medalja u Riju, kaže u velikom intervjuu za Globus uoči odlaska na Olimpijske igre u Riju Aleksandar Aco Petrović: - Ovo je poruka. Hrvatska košarka dobila je pravila za ubuduće, a oni koji ih ne žele poštovati nemaju mjesta u njoj. Jer ono što dolazi nema nitko na svijetu, najavljuje izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije koja je samim čudom izborila odlazak na Olimpijske igre.

Screenshot

U vezi s taktikom za Rio otkriva da su dva kreatora, Simon i Šarić, dobili odriješene ruke: - Bogdanović, glavni egzekutor, smije ispaliti 25 lopti po utakmici, a Hezonju još čekam.

U razgovoru za Globus osvrnuo se i na to tko bi mogao biti idući izbornik košarkaške reprezentacije: - Zašto bi moj nasljednik morao biti Hrvat? Ja mislim da je Andrea Trinchieri idealan čovjek za mog nasljednika. On je u top pet europskih trenera.

Aco Petrović upozorava da već sada moramo razmišljati o novom playmakeru, o Amerikancu koji će to biti iduće četiri godine: - Ne mora biti Amerikanac, može biti i Rus, Čeh, Srbin..., dodaje hrvatski izbornik.

O sponzoru Cibone ne može još govoriti, tek navodi da se radi o stranom kapitalu: - Ali, ta tvrtka ima sjedište u Zagrebu, objašnjava Petrović dodajući kako smatra da bi u roku od tri godine trebalo ići i na privatizaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:11