NHL LIGA

Sharksi se vratili pobjedama, Blues Jacketsi sredili Rangerse

 AP

Niz od četiri uzastopna poraza hokejaši San Jose Sharksa prekinuli su domaćom 3-1 pobjedom nad Minnesotom...

Joe Pavelski zabio je dva gola s igračem više, dok je trećeg postigao rookie Tomas Hertl. Jedini je gol za Minnesotu zabio Jonas Brodin. Sharksi su protiv Minnesote imali realizaciju igrača više 3-7, dok su u prethodnih šest utakmica u 22 navrata kada su imali brojčanu prednost postigli tek dva pogotka. Minnesoti je ovo bio osmi poraz u devet posljednjih gostovanja kod San Josea.

Bivši dugogodišnji kapetan Calgarayja Jarome Iginla predvodio je Boston Bruinse do 4-2 gostujuće pobjede protiv Edmontona s dva postignuta gola. Bila mu je to 90. utakmica u karijeri protiv Oilersa, a postignuti su mu golovi bili 35. i 36. protiv kluba iz rodnog mu grada. Dvostruki strijelac za Oilerse bio je David Perron.

Columbus Blues Jacketsi slavili su na gostovanju kod New York Rangersa u Madison Square Gardenu sa 4-2. Bivši igrač Rangersa Artem Animisov upisao se među strijelce u svojoj prvoj utakmici protiv bivšeg mu kluba odigranoj u New Yorku. Preostali su strijelci za Columbus bili Matt Clevert, David Savard i Ryan Johansen. Columbus je već u 12. minuti susreta vodio s 3-0 i praktički riješio pitanje pobjednika.

U najefikasnijim utakmicama večeri istovjetne su domaće pobjede rezultatom 6-3 ostvarili St. Louis i Phoenix. St. Louis je savladao Toronto uz istaknute utakmice Jadena Schwartza, Chrisa Stewarta i Alexandera Steena. Schwartz je upisao gol i dvije asistencije, a preostala dvojica po gol i asistenciju. U visokoj pobjedi Phoenixa dvostruki su strijelci za pobjednički sastav bili Rob Klinkhammer i Mikkel Bødker, dok je Mike Ribeiro upisao gol i dvije asistencije. Poraz je Islandersima bio 11. u zadnjih 12 utakmica.

NHL liga, četvrtak:

NY Rangers - Columbus 2-4

Philadelphia - Montreal 2-1

Ottawa - Buffalo 2-1

Tampa Bay - Detroit 2-1, penali

Nashville - Dallas 3-1

St. Louis - Toronto 6-3

Winnipeg - Colorado 3-4, penali

Calgary - Carolina 2-1, produžetak

Phoenix - NY Islanders 6-3

Edmonton - Boston 2-4

San Jose - Minnesota 3-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:03