INSPEKCIJSKO RJEŠENJE

PREKRŠAJNA PRIJAVA GRADU ZAGREBU U roku od 5 dana mora ukloniti glomazni otpad iz naselja Rudeš!

ZAGREB - Inspekcija zaštite okoliša naredila je Gradu Zagrebu da u roku od pet dana ukloni glomazni otpad u naselju Rudeš, a Ministarstvo zaštite okoliša i prirode će protiv Grada pokrenuti prekršajni postupak jer nije osigurao gospodarenje glomaznim otpadom u skladu sa zakonom.

Glasnogovornica Ministarstva Dijana Sušac priopćila je da je inspekcija zaštite okoliša jučer izašla na lokaciju na kojoj je odložena veća količina glomaznog otpada u Rudešu. Nakon obavljenog inspekcijskog nadzora predstavniku Grada Zagreba, koji je prisustvovao očevidu, uručeno je inspekcijsko rješenje.

"Gradu je naređeno uklanjanje glomaznog otpada na lokaciji u Rudešu, u roku od pet dana od uručenja rješenja, uručenog tijekom inspekcijskog nadzora. Ako se glomazni otpad ne ukloni u navedenom roku, ministarstvo će pokrenuti postupak izvršenja rješenja putem treće osobe, na teret Grada", stoji u priopćenju.

Gradu je, dodaje se, dana i obveza da do utorka, 3. prosinca Ministarstvu dostavi podatke o točnim lokacijama na kojima je odložen glomazni otpad na zagrebačkom području te da do petka, 6. prosinca osigura uklanjanje glomaznog otpada i s ostalih lokacija.

"Osim ovog inspekcijskog rješenja ministarstvo će pokrenuti prekršajni postupak protiv Grada Zagreba pri prekršajnom sudu jer nije osigurano gospodarenje glomaznim otpadom u skladu za zakonom", zaključuje se u priopćenju.

Nakon što je krajem listopada inspekcija zaštite okoliša zabranila odlaganje glomaznog otpada na odlagalištu Jakuševec, gradonačelnik Milan Bandić najavio je tada da će zajedno s Ministarstvom riješiti problem odvoza glomaznog otpada, a da građani do tada neće iznositi taj otpad na ulicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:34