DRUGU POLIO VODOM

VIDEO Napad u emisiji uživo: Političar grčke neonacističke stranke išamarao kolegicu u TV studiju!

 YouTube

Grčka policija izdala je nalog za uhićenje Iliasa Kasidiarisa (32), člana neonacističke stranke "Zlatna zora" i bivšeg pripadnika specijalnih vojnih jedinica, koji je jutros u TV emisiji tijekom debate tri put ošamario Lianu Kanelli iz Komunističke partije, a prije toga je vodom iz čaše polio Rena Dourou iz ljevičarske koalicije Siriza, piše Huffington Post.

Incident se dogodio u političkoj emisiji privatne televizije "Antena" koja se emitirala uživo, a u koju su bili pozvani članovi stranaka koji su ušli u nacionalni parlament prema rezultatima izbora 6. svibnja, nakon kojih nije formirana vlada Grčke.

Kasidiaris je izgubio živce kada je ljevičarka Rena Dourou spomenula optužnicu podignutu protiv njega zbog oružane pljačke 2007. Bacio je vodu iz čaše na nju i sasuo niz uvreda, a potom se okrenuo prema Liani Kanelli koja je ustala protestirajući zbog njegovog ponašanja i bacila novine u njegovom pravcu.

Prvo ju je gurnuo, zatim tri puta ošamario, a onda napustio studio. Novinari i televizijski radnici su ga pokušali zaustaviti, no nisu uspjeli i Kasidiaris je pobjegao.

Incident je izazvao oštre reakcije u Grčkoj gdje će "Zlatna zora", po anketama, ostati u parlamentu s oko četiri posto glasova i nakon novih izvanrednih izbora koji će se održati 17. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:23