Gulaš od veprovine

Objavljeno: 17.10.2007

1 Za marinadu vrlo sitno nasjeckajte 2 glavice luka i režanj češnjaka, a 2 mrkve naribajte. Posolite i popaprite. Veprovinu narežite na kocke brida 5 cm, začinite tom smjesom te zalijte vinom i maslinovim uljem. Dodajte nasjeckano začinsko bilje. Marinirajte najmanje 1 dan. Slaninu narežite na kockice i ispržite s preostalim lukom. Dodajte preostale narezane mrkve i meso. Pržite.

2 Pobrašnite i pržite dok ne dobije boju. Zalijte ocijeđenom marinadom koju ste prije prokuhali tako da upola ishlapi. Nasjeckajte preostali češnjak, dodajte stucani klinčić i time pospite kožicu slanine.

Savijte je, omotajte koncem i primiješajte jelu. Dodajte majčinu dušicu i lovor. Kuhajte 3 sata na niskoj temperaturi. Začinite i podlijevajte. Uz gulaš ponudite rezance.


6-8 osoba, priprema 3 sata i 30 min + mariniranje

8 glavica luka
2 režnja češnjaka
4 mrkve
sol
papar
2 kg prsa ili plećke mladog vepra
1,5 dl jakog crnog vina
2 žlice maslinova ulja
2 lovorova lista
peršinove grančice
15 dag dimljene slanine
klinčić
mast ili ulje
2 žlice brašna
lovorov list
majčina dušica
kožica dimljene slanine
50 dag rezanaca
5 dag maslaca


Broj preporuka: 11

ARHIVA ČLANAKA

Ovaj zlatni retriver jednostavno nije mogao odoljeti svim iskušenjima koja su pred njega postavljena te je poput kruške pao na testu poslušnosti. Pogledajte urnebesan video!

hotrss

Opći uvjeti korištenja | Pravila prenošenja sadržaja | Zaštita privatnosti | Pravila komentiranja | Impressum | Kontakt | Oglašavanje

EPH Digital: Jutarnji list | Slobodna Dalmacija | Gloria | Globus | Sportske Novosti | Autoklub | Dom & dizajn | Dobra hrana | Bestseller | Dodo | Dosi | Gorila | LikeCroatia | Gameland | Dubrovacki Vjesnik

WAZ: Der Westen