SRAMOTA A. FEDERACIJE

Sandra Perković: Jedina imam europsko i olimpijsko zlato, a oni me stave na 4. mjesto...

'Nije mi žao što nisam proglašena najboljom. Tek sam postala seniorka i doći će red na mene. No, smeta me što u izboru EAA-a nije bilo važno što sam europska prvakinja'
 Drago Sopta/CROPIX

Ne mogu ja biti kriva ako IAAF-u olimpijsko zlato, trijumf u Dijamantnoj ligi uz šest pobjeda i jedno drugo mjesto te naslov europske prvakinje nisu dovoljni za nominaciju.

Tim je riječima najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković prokomentirala odluku po kojoj njenog imena nema među deset atletskih diva koje su ušle u uži izbor za najbolju na svijetu ove godine.

Kao što to obično biva, u sportu često treba sjesti u red i čekati.

I Blanka Vlašić je tek 2010. proglašena najboljom na gala svečanosti u Monte Carlu.

Najbolja bacačica diska na svijetu ne zna je li šestomjesečna suspenzija zbog pada na antidopinškom testu prošle godine razlog zbog kojeg nije ušla u elitno društvo.

- Ne mogu reći da bi mi suspenzija trebala biti plus, ali, u neku ruku, mogli su cijeniti što je osoba koja se nakon pola godine stresa i psihičkih trauma uspjela oporaviti i osvojila sve što je mogla. Iskreno, ne mogu reći da ne šljivim njihov izbor, ali draže mi je kada mi dijete kaže da sam mu uzor, nego da primim stotinu IAAF-ovih plaketa - komentirala je Sandra Perković nakon što je zajedno s košarkašima Cibone u najpoznatijem lancu restorana brze prehrane promovirala važnost doručka.

Ni u kontinentalnom redoslijedu Sandra nije najbolja. U nedjelju je nagradu Europskog atletskog saveza podigla Jessica Ennis, ispred su još Čičerova i Špotakova.

- Nije mi žao što nisam proglašena najboljom. Tek sam postala seniorka i doći će red na mene. No, smeta me što u izboru EAA-a nije bilo važno što sam europska prvakinja. Niti jedna od njih koje su ispred nije nastupila na Europskom prvenstvu mjesec dana prije Olimpijskih igara, a ja sam odlaskom u Helsinki riskirala slabiji rezultat u Londonu. Čuvale su se za olimpijsko zlato, a ja sam, za razliku od njih, uzela oba naslova - navela je argument u vlastitu korist.

Ponedjeljak je označio službeni kraj Sandrinog godišnjeg odmora. Plan za 2013. je jasan.

- Ova je bila fantastična, a želja je da sljedeća bude savršena.Bez poraza i nekoliko hitaca preko 70 metara.

Prije ulaska u “mučilište” Ivana Ivančića automobilom je krstarila po Dalmaciji. Dovoljno dugo da se zaželi treninga i “trendže”.

- Bilo mi je lijepo jer sam se budila, jela i išla spavati kada sam htjela. Čak sam se i zasitila takvog života. Pripreme će biti na uobičajenim lokacijama. Zagreb, Medulin i po ljeti Bjelolasica bit će moja odredišta do kraja karijere. Ove godine nemam pritužbi na uvjete. S fizioterapeutom Goranom Čelemom, nutricionisticom Mimi Vurdeljom i liječnicima iz poliklinike Sunce sasvim nas je dovoljno. S više bi moglo biti po onoj ‘puno babica kilavo dijete’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:18