MODRI SPREMNI ZA PAKAO

Ivan Kelava zna scenarij derbija: 'Ademi će im zabiti 'bombu’ sa 25 metara za pobjedu'

 Goran Mehkek / CROPIX

Ivan Kelava u srijedu je uletio u ured u kojem sjedi Dinamova PR služba.

- Znate li vi tko mi je provalio u automobil?

Svi su zabezeknuto pogledali vratara Modrih?

- Netko je ušao u automobil i do vrha ga napunio plavim balonima! Ključevi su bili u džepu jakne u svlačionici...

Shvatili ste da je to bila šala nekog suigrača ili više povodom 25. rođendana koji je u klupskim prostorijama proslavio modri “number one”.

- Eto, za rođendan sam dobio na poklon automobil pun plavih balona i prekrasan sat s logom Dinama. Hvala svima, Radnoj zajednici i suigračima.

Onda se sjetio još jednog obećanja suigrača:

- Pobjeda u Splitu bila bi mi najljepši poklon za rođendan.

Hoće li stići taj poklon?

- Svi ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede. Tko sretniji od mene da stigne taj poklon. Ali on će biti jako skup, za njega će se itekako trebati izboriti, Hajduk ga neće dati besplatno. Bio bi to idealan poklon ne samo za mene već i za Šimunića koji je svoj 35. rođendan proslavio prije neki dan.

U nedjelju bi na kraju utakmice negdje oko 19.45 onda mogli lijepo uz ostatak momčadi slaviti kapetan i dokapetan?

- Između mene i Josipa je velika razlika, 10 godina. On je već bio veliki kad sam se ja rodio. Sigurno je u to doba ganjao klokane po Australiji.

Pustimo mi Australiju i klokane, krenimo u Dalmaciju. Je li Dinamo favorit na Poljudu?

- To je najveća utakmica hrvatskog nogometa, derbiji su uvijek nepredvidivi. Nama statistika, kad se radi o utakmicama u Splitu, baš nije blistava. U tih 90 minuta sve je moguće. Maksimalno poštujemo i respektiramo Hajduk, ali Dinamo će se postaviti autoritativno, želimo pobjedu na Poljudu.

U Splitu se očekuje paklena atmosfera, kao uostalom i uvijek kad dolazi Dinamo. Imate li možda neku tremu zbog Torcide? Kako je braniti na sjevernom golu kad iza vas buči glasna Hajdukova navijačka skupina?

- Citirat ću Pierluigija Buffona, jednog od najvećih vratara svih vremena. Prije utakmice Celtica i Juventusa u Ligi prvaka je rekao: “Celticovi navijači su sjajni i vrhunski navijaju, ali ne pamtim da je ikad jedan navijač zabio pogodak!” Neka atmosfera bude sjajna, to je dobro za nogomet, ali mi se na travnjaku moramo izolirati i sve će biti u redu.

Nadate se pobjedi, koji su vam argumenti? Gdje je Dinamova prednost u odnosu na Hajduk?

- Malo nam se promijenio roster momčadi, ali odigrali smo sjajnu utakmicu protiv Rijeke. Naša najveća prednost jest što smo sedam godina zaredom prvaci države, što imamo osam bodova prednosti, znamo pobjeđivati, individualno smo jači od Hajduka. A kad se individualna kvaliteta pretvori u kolektivnu, dolazi do još većeg izražaja.

Za kraj, imate li osjećaj tko će odlučiti veliki derbi u Splitu?

- Imam. Pobjedonosni gol za Dinamo zabit će Arijan Ademi 'bombom’ sa 25 metara! Već vidim tu sliku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:49