FINO SE SKUPI

Namazan sa svih strana: Srpski sudac zarađuje bogatstvo, ali se ne odriče posla s preradom mesa

 Julian Finney / Getty

Najbolji srpski nogometni sudac Milorad Mažić, koji je ovoga tjedna vodio prvi susret četvrtfinala Lige prvaka između Wolfsburga i Reala, po utakmici tog elitnog natjecanja zarađuje 5.600 eura.

To je zapravo standardna plaća sudaca za utakmice Lige prvaka - naknada za utakmicu Lige prvaka iznosi 4.800 eura, tome se pribrajaju i tri dnevnice po 200 eura, kao i 200 eura za ostale troškove puta, piše Kurir.

U slučaju da bude delegiran na svim utakmicama Lige prvaka, vrhunski sudac može zaraditi i do 63.000 eura.

Unatoč tim primamljivim iznosima, mnogi od sudaca ne žele se odreći profesije kojom se izvorno bave, pa je tako Milorad Mažić unatoč 'druženju' s najvećim zvijezdama svjetskog nogometa i dalje zaposlen u kompaniji za preradu mesa.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:24