ŠOK I NEVJERICA

PISMO IZ BOCE Poslala pismo kad je imala deset godina, odgovor dobila nakon 23 godine

Britanka Zoe Averianov (33) dobila je odgovor na pismo poslije pune 23 godine. Naime, ona je kao desetogodišnjakinja bacila bocu s pismom u more u blizini grada Hulla kada je krenula na na obiteljski odmor u Njemačku.

Tada se kao djevojčica nadala da će dobiti odgovor, a na njeno iznenađenje dobila ga je poslije više od dva desetljeća i to iz Nizozemske. Tamo ga je pronašao Piet Lateur koji je šetao sa svojim psom u mjestu u blizini Rotterdam kada je spazio njenu pošiljku koja je proputovala 560 kilometara.

Gospođa Averianov je bila šokirana kad su joj roditelji javili na Božić i rekli joj da je dobila pismo iz Europe. Na kraju se ispostavilo da se radi o odgovoru na pismo koje je napisala kao djevojčica i na koje je zaboravila. U njemu je pisala o svojim kućnim ljubimcima, raku i ribici te o roditeljima koji su učitelji.

- Bilo je stvarno ludo. Roditelji su me došli posjetiti na Božić te su imali pismo adresirano na mene. Prvo što sam vidjela je moj rukopis kada sam bila dijete i pismo u kojem piše tko sam i što su mi hobiji. To je bio emotivan trenutak - rekla je gospođa averianov.

Otkako je primila pismo putem e-maila održava kontakt s gospodinom Lauterom.

- Tvoje malo pismo čuvam na klaviru. Znam da više nisi mala djevojčica, ali si me pitala da odgovorim na njega pa sam to učinio - rekao joj je ovim povodom gospodin Lauter.

- Zapanjuje me činjenica da je neoštećeno. MOj otac je gledao slike područja na kojem je pronađeno. Izgleda da se radi o uvali pa je pismo tamo moglo biti godinama. Otac je blesavo uzbuđen zbog ovoga pa mislim da će željeti posjetiti gospodina Leutera, ali smo u kontaktu tek tako da je teško reći hoće li do toga doći - rekla je gospođa Averianov.

Njen otac, John Lemon (68), dao joj je podršku kada je bacila bocu s pismom u more, a sada i ona razmišlja isto učiniti sa svojim sinom Maksimom (5).

- Pričekat ću da malo poraste tako da može razumjeti što je napisao, ali ovaj put ćemo pismo možda zakačiti na balon - rekla je gospođa Averianov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:54