'SIGURNO BI BIO ODLIČAN'

Auto škole iz Zadra nude Grdoviću posao:'Mladena bi odmah uzeli za instruktora vožnje!'

 Luka Gerlanc / CROPIX

- Mi ćemo odmah primiti Mladena na posao, ne mora se brinuti. On je prava ljudina i veseljak, ponekad popije malo, ali popiju i drugi, no kriju to kao zmija noge. Sigurni smo da bi bio odličan instruktor vožnje, a u vožnji bi sigurno pala i pisma. Slobodno može doći kod nas kad god hoće, no naravno pod uvjetom da na poslu ni prije njega ne smije piti bevandu, kazali su za Zadarski.hr u Auto školi Kalelarga u Zadru nakon što je objavljeno da je popularni zadarski pjevač Mladen Grdović ovih dana dobio prvu pravomoćnu presudu za prometni prekršaj.

Naime, na suđenju se ispostavilo da Grdović u zadnje tri godine nema niti jednu pravomoćno okončanu sudsku presudu, osim ovogodišnje, zbog prometnih vratolomija kojima su svjedočili mediji, pa se postavilo logično pitanje zašto Grdović ne bi radio i kao prometni instruktor.

- Mladena?! Odmah bi ga uzeli za instruktora! Mlađo je dobar čovjek, legenda, kazali su i u Auto kući Donat iz Zadra, bez obzira što je Grdoviću neki dan ipak odrezana pravomoćna presuda zbog prometne nesreće u Arbanasima 2013. godine gdje je pod utjecajem alkohola udario u betonski zid kuće u Arbanasima.

Naime, Visoki Prekršajni sud potvrdio je presudu Prekršajnog suda u Zadru, te je unatoč traženju zadarske Prometne policije da se Mladenu zbog upornog recidivizma vozačka dozvola oduzme na maksimalni rok od dvije godine, taj zahtjev odbio pod obrazloženjem da pjevač u zadnje tri godine nije pravomoćno kažnjen za prometni prekršaj. Prema podacima iz prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa od 14. rujna 2015. godine proizašlo je, naime, da Grdović nije pravomoćno kažnjavan u protekle tri godine za prekršaje iz oblasti prometa.

Pred Prekršajnim sudom u Zadru je u tijeku jedan postupak protiv Mladena Grdovića zbog prekršaja iz čl. 199. st. 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji je dodijeljen u rad sutkinji Ivi Brakus u ožujku 2016.godine, dok je prvostupanjsku presudu donio sudac Neven Troskot - izvijestila je Ivana Vojvodić, glasnogovornica Prekršajnog suda u Zadru gdje se pak nije moglo doznati za koju je Grdovićevu prometnu nesreću sudski postupak u tijeku.

Samo nekoliko mjeseci prije nego što je donesena pravomoćna presuda za nesreću u Arbanasima policija je za Grdovićem tragala nekoliko dana nakon što je pobjegao s mjesta nesreće jer je mercedesom pregazio pješački otok. Svega dvanaest dana kasnije Grdović je ponovno zaustavljen i u crvenom jaguaru u vožnji pod utjecajem od 2.30 promila alkohola, što je bila najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Time je drugi put, nakon 2013. godine kada mu je izmjereno čak 2.43 promila alkohola u krvi, postao rekorder preventivne policijske akcije "Vikend".

- Sve prijavljene događaje uredno smo evidentirali i poduzeli zakonom predviđene radnje, te ovisno o događaju izvijestili nadležne institucije. To je sve što mogu kazati, rekla je Nikolina Bačić, glasnogovornica zadarske policije.

Još 2004. godine Grdović je vozeći se prema kući u Arbanasima, sa 2,7 promila alkohola u krvi sletio s ceste, ozlijedio vratni kralježak i slupao Ferrari vrijedan 200.000 eura. Tri godine kasnije oko 1.50 sati razbio je i svoj crni Mercedes 500 CL. Zbog neprilagođene brzine prešao je u lijevi kolnički trak i udario u betonski zid skladišta u poslovno-industrijskoj zoni Gaženica. Tada je poznati pjevač odbio alkotestiranje, a u međuvremenu je dva puta bio na obaveznom odvikavanju od alkohola, piše Zadarski.hr

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:39