GLUMICA U USPONU

ZVIJEZDA SERIJE TAJNE 'Oduvijek sam bila nestašna'

Mlada zvijezda ‘Tajni’ samo za Studio otkriva koji joj je kolega sa seta najviše pomogao savjetima, kako je upoznala dečka Seada i zašto planira otvoriti azil za životinje
 Berislava Picek/Cropix

Svoju prvu televizijsku ulogu u seriji ‘Tajne’ mlada zagrebačka glumica Monika Mihajlović odradila je za čistu peticu.

U početku je bila pomalo nesigurna pa je savjete tražila od starijih kolega. Glumca Aleksandra Cvjetkovića, koji joj je u seriji glumio oca, odmah je zamolila da joj iskreno kaže u čemu griješi. Nije mu bilo teško. Rekao joj je da previše trepće i radi nepotrebne grimase. Poslušala ga je i prestala to raditi. Najvažniji savjet joj je ipak dala njezina ‘majka’ iz ‘Tajni’, naša iskusna glumica Ksenija Pajić, koja joj je rekla da privatne stvari uvijek zadrži za sebe. Monika u ovoj našoj popularnoj seriji tumači ulogu razmažene i ponekad jako zločeste Barbare.

- U nekim sam se situacijama mogla poistovjetiti s Barbarom, ali pokušavala sam biti maksimalno profesionalna i za sve njezine postupke tražila sam opravdanja. Ne mogu sama procijeniti kako sam se snašla u toj ulozi. To ostavljam publici. Smiješno mi je kako mi ljudi prilaze na cesti i pitaju me jesam li ja zaista tako zločesta kao Barbara, a onda nakon nekoliko rečenica shvate da ipak nisam takva. Uvijek volim malo popričati s njima, ne želim da sve ostane samo na ispisivanju autograma. Volim čuti njihovo mišljenje - kaže nam 22-godišnja Monika koja je, kaže, oduvijek znala da želi postati glumica.

Budući da je u nižim razredima osnovne škole išla na Lidrano i radila lutkarske predstave, njezina učiteljica Jasna Štimac zaključila je da bi trebala ići na dramsku u ZKM. Pozvala je njezinu majku u školu i predložila joj da je upiše na dramsku.

- Moja majka je uvijek vjerovala učiteljima koji su s nama provodili mnogo vremena pa su mogli prepoznati tko je čemu više naklonjen. Tako su mene vidjeli kao glumicu. Prvi nastup bio je u ZKM-u, završna predstava s Grozdanom Lajić. Sjećam se da sam imala veliku tremu i da sam usred predstave provalila neku glupost. Jedna od mojih najboljih prijateljica Dorica samo se počela tiho smijati, a onda sam i ja prasnula u smijeh - priča nam Monika i priznaje kako nikada nije bila najbolja učenica. Prolazila je s vrlo dobrim, detaljno je učila ono što ju je zanimalo, a ono što joj je bilo dosadno, naučila bi za dovoljan. Najgori predmet bila joj je matematika.

- Kao što bi moj omiljeni kantautor Đorđe Balašević rekao: ‘Nekima se čini da su moje pesme sve iste... Shvatam ih potpuno... Meni su, naprimjer, one Einsteinove formule sve iste... Nismo svi svemu dorasli’. Tako sam i ja prihvatila da matematika jednostavno nije moj predmet - govori Monika koja je kao djevojčica bila jako živahna i nestašna, tako da ju je, uz djeda i baku, cijelo selo moralo čuvati.

Tako je, kada je imala šest godina, uzela ključeve od maminog auta koji je bio parkiran u dvorištu. Ušla je u auto i počela glumiti da vozi. Ne sjeća se više je li ga upalila namjerno ili slučajno, no auto je odjednom krenuo. Nakon što je prešla metar, dva, prepala se i okrenula ključ. Auto se ugasio i stao. Dok se Monika tako ‘vozila’ po dvorištu, njezina je majka bila u kući. Nije ni slutila što njezina šestogodišnja kći radi. Došla je do prozora kako bi zalila cvijeće i vidjela je kako vozi. Panično je dotrčala do dvorišta, no Monika je tada već uspjela ugasiti auto.

Inače, Monika je poznata kao velika ljubiteljica životinja. Trenutno ima svoja dva psa, Megi i Lona, a financijski pomaže osječkom Azilu za još tri psa koji se zovu Monika, Tuljak i Zlo.

- Voljela bih otvoriti svoj azil, ali za to treba mnogo novca, vremena i pomoći drugih dobrih ljudi. Već imam razrađen plan kako bi otprilike funkcionirao. Osim toga, voljela bih jednog dana imati svoju malu ‘oazu životinja’. Tu bi se definitivno našli konj, psi, mačke, pokoji afrički tvor i ostale životinje koje nemaju dom. Ne bih imala ništa ni protiv vuka ili lava koji se ne mogu vratiti u prirodu, no nikada ne bih uzela divlju životinju iz njezinog prirodnog staništa - priča Monika koja je već nekoliko mjeseci u vezi sa 12 godina starijim pravnikom i glazbenikom Seadom Berberovićem. Upoznali su se prije sedam godina u jednom kafiću gdje je on svirao gitaru.

- Kada sam otkrila taj kafić, postala sam stalni gost. Svidjela mi se glazba, energija, prostor, ljudi... Sead mi je prišao i osvojio me svojim humorom i otvorenošću. Sada me svaki dan ponovno osvoji nečim novim. Kompletna je, zabavna i mirna osoba, s nevjerojatnim smislom za humor. Svaki dan u njemu otkrijem nešto novo što me ponovno oduševi - priznala nam je Monika koja je nedavno položila prvi dio diplomskog rada u pulskom Teatru Naranča s predstavom ‘Ljepotica i zvijer’. Trenutno piše diplomski rad i igra predstave u tom pulskom kazalištu. Moniku ćemo zasigurno opet vidjeti na malim ekranima. Čim diplomira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:31