BESTSELLER.HR EKSKLUZIVNO PREDSTAVLJA

„Pustolovine mladog Don Juana" – pročitajte prvo poglavlje

Ekskluzivno na Jutarnjem pročitajte prvo poglavlje erotskog romana „ Pustolovine mladog Don Juana“ francuskog pisca Guillaumea Apollinairea.

Koliko škakljiva književnost može biti? Ili, konkretnije, koliko daleko pisac smije ići u opisivanju seksualnog čina? U današnje vrijeme široko dostupne štancerske pornografije, koja uključuje nezamisliv broj užih specijalizacija i fetiša, ideja o čitanju erotskog štiva koje se ne libi zaviriti dublje nego što je 'pristojno' gotovo je - romantična. Pisci, baš kao i slikari, da sineaste i ne spominjemo, oduvijek su rado tažili ljudsku potrebu za voajerskim sudjelovanjem u seksualnim aktovima svih vrsta, a zainteresirane publike nikad nije manjkalo. Baš kao ni mašte, koja je - za razliku od kamerom zabilježenog eksplicitnog seksa - obavezna 'oprema' za konzumiranje svake literature, pa i erotske. I upravo je mašta, piščeva pa onda i čitateljeva, ono što književnoj erotici, koliko god ona eksplicitna bila, daje višu vrijednost. Jer, do piščeve je imaginacije i vještine hoće li mu njegov čitatelj povjerovati i koliko će si plastično uspjeti predočiti ono što mu hladno oko digitalne kamere poslužuje na pladnju u prekomjernim količinama.

Prvi naslov u novoj ediciji Erotski klasici, „ Pustolovine mladog Don Juana “, nevelik je roman francuskog pisca Guillaumea Apollinairea, aktivnog sudionika uzavrele pariške umjetničke scene s početka 20. stoljeća, krsnog kuma nadrealizma i autora zbirki poezije koje spadaju u sam vrh francuskoga pjesništva. Na stotinjak stranica pratimo erotske zgode dječaka koji tek postaje muško, u čemu mu svesrdno pomažu tetka, sobarica pa čak i sestra.

Razigran i zabavan, ovaj je roman pravi primjer književnog klasika erotskog žanra, kojemu, bez obzira na eksplicitnost opisa seksa, ne nedostaje pravog šarma.

Ako ste odrasli i dovoljno znatiželjni, potražite „ Pustolovine mladog Don Juana “ na svim kioscima, u Tisak Media centrima i na Bestseller.hr po cijeni od samo 29,90 kn.

Prvo poglavlje pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:50