PROVJERITE

ACIBADEM nudi zdravstvene usluge i hrvatskim građanima!

Vrhunska zdravstvena usluga i najnovija tehnologija, po cijenama nižim i do 50% od američkih, od sada su dostupne i u Hrvatskoj

Acibadem, turska bolnička grupacija, uskoro će svoje usluge ponuditi i u Hrvatskoj, najprije putem predstavništva, a potom, naiđu li na interes i podršku javno-zdravstvenih vlasti, spremni su tijekom narednih pet godina sagraditi bolnicu i u Hrvatskoj.

Acibadem grupacija, koja u sastavu ima 18 vrhunski opremljenih bolnica i 13 zdravstvenih centara, uskoro će svoje usluge ponuditi i u Hrvatskoj. Za početak, usluge će biti dostupne kroz predstavništvo u Zagrebu, a zatim, ukoliko naiđu na interes i podršku javno-zdravstvenih vlasti, spremni su tijekom narednih pet godina investirati u hrvatski zdravstveni sustav te sagraditi bolnicu i u Hrvatskoj.

Acibademove bonice opremljene su najsuvremenijim uređajima, kao što je Cyberknife kojim se, bez reza i krvi, operiraju tumori na svim dijelovima tijela, uključujući mozak, glavu i vrat, Truebeam kojim se zrače mali i teško dosupni tumori, Introoperativni linearni akcelerator kojim je dovoljno jedno zračenje tijekom operacije, te Flash CT uz pomoć kojeg se u samo četiri sekunde skenira cijelo tijelo. Onkološki bolesnici na kemoterapiji, zbog dobre premedikacije, nemaju nuspojava poput mučnina, povraćanja, glavobolja, problema s limfnim sustavom, a bolesnici se liječe i novom metodom – imunoterapijom, u kojoj ključnu ulogu ima poticanje rada T-stanica.

Acibademove bolnice zapošljavaju visokokvalificirane stručnjake. Neki od njih su među najboljima na svijetu, poput robotičkog kardiokirurga prof. dr. Cem Alhana i izv. prof. dr. Şahin Şenay, pedijatrijskog neurokirurga prof. dr. Memet Özeka, te neurokirurga za duboku stimulaciju mozga prof. Dr. Selçuk Pekera. U radu primjenju najsuvremenije metode liječenja, posebice u području minimalno invazivne robotske kardiokirurgije, pedijatrijske neurokirurgije i neurokirurgije odraslih, onkologije, radioterapije te radiologije, umjetne oplodnje i haploidentične transplantacije koštane srži koja se osim u Turskoj izvodi još jedino u Njemačkoj i SAD-u. Uspješnost umjetne oplodnje u Acibademu je, i to iz prvog pokušaja, a zahvaljujući embrioskopu, vrhunskom inkubatoru koji osigurava sve potrebne fiziološke uvjete za razvoj živog embrija i educiranim liječnicima, visokih 90%.

„Želja nam je ove usluge ponuditi i građanima Hrvatske”, istaknula je Leyla Ataoğlu, direktorica tima zaduženog za Balkan, objašnjavajući da u okviru Acibadem grupe postoji Međunarodni odjel koji skrbi o pacijentima izvan Turske. Podijeljen je u više timova, pa tako postoji i tim za jugoistočnu Europu, područje koje čine Hrvatska, Slovenija, Srbija, Makedonija, Kosovo, Albania, BİH, Republika Srpska, Bugarska i Crna Gora. Članovi tima govore jezike spomenutih zemalja, a za lakši doček i transfer pacijenata iz cijelog svijeta na aerodromu u Istanbulu nalazi se tzv. Acibadem Health point .

Osim u Turskoj, Acibadem ima bolnice u Makedoniji i sjeverenom Iraku, a do kraja godine bit će otvorene bolnice u Amsterdamu te Bugarskoj, dok su putem predstavništva prisutni u mnogim zemljama, uključujući susjednu Srbiju, BiH te ostale zemlje Balkana.

Podsjetimo, HZZO je prošle godine na dijagnostiku i liječenje hrvatskih građana inozemstvu potrošio oko 60 milijuna kn, pri čemu politika liječenja u inozemstvu o trošku državnog osiguravatelja nije strukturirana, jer ne postoje potpisani ugovori s medicinskim (bolničkim) centrima o pružanju tih usluga u inozemstvu.

Inače, Acibadem ima potpisane ugovore sa Zavodima za zdravstvena osiguranja u zemljama u kojima je prisutan, poput primjerice u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, pa njihov građani mogu o trošku države tj. zavoda za zdravstveno osiguranje dobiti vrhunsko liječenje koje ne mogu ostvariti u svojim državama.

Od sada svi zainteresirani građani Hrvatske mogu poslati medicinsku dokumentaciju na engleskom jeziku lokalnom predstavniku ili izravno u Acibadem te dobiti besplatno drugo mišljenje vrhunskih liječnika i eventulano plan liječenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:05