ČUVARKUĆA.HR

Čuvarkuća otvara roditeljima komunikacijsko središte za siguran i zdrav razvoj djece

Čuvarkuća.hr je nova generacija portala, koji roditeljima nudi referentno informativno mjesto za siguran i zdrav razvoj djece.

Da su kvaliteta, ideje, kreativnost i rezultati danas najtraženija roba, uvjerena je Nina Išek Međugorac, idejni kreator nove generacije portala Čuvarkuća.hr : „ Čuvarkuća.hr je nova generacija portala, koji roditeljima nudi referentno informativno mjesto za siguran i zdrav razvoj djece. Čuvarkuća.hr namijenjena je poglavito roditeljima, no iznimno je važna poslovnoj javnosti jer tvrtke po prvi puta imaju mogućnost izravnog povezivanja sa ciljanim korisnicima kroz njima važne vrijednosti.„

Svojom idejom odgovornog, pozitivnog i informiranog pristupa roditeljstvu, Čuvarkuća.hr kao tvrtka i kao portal okuplja stručnjake, tvrtke, udruge, i ostale važne institucije i pojedince svakodnevno pružajući korisnicima informacije važne za siguran i zdrav razvoj djece. Točnije, svaki od navedenih partnera ovog „inovativnog komunikacijskog tržišta“, u obliku online vodiča informira roditelje o novim programima, proizvodima, praksama koje se temelje na znanstveno i iskustveno provjerenim činjenicama.

Funkcionalnost portala temelji se u personaliziranoj, dvosmjernoj komunikaciji s korisnicima. Porukom „Provjereno ljubavlju i iskustvom“ Čuvarkuća.hr poziva roditelje, buduće roditelje, bake, djedove, ujne, tete… da se registriraju jer im daruje osobni vodič kroz roditeljstvo, korisničku stranicu koja ih svakodnevno vodi s informacijama i projektima iz područja zdravlja, prehrane, slobodnog vremena, prava, financija, lifestylea, njege i drugog kroz sve važne razvojne faze, od trudnoće do škole. Svaki registrirani korisnik ima i vlastiti kalendar s važnim datumima i podsjetnicima, kao što su to kod trudnica obvezni liječnički pregledi ili kod djece obvezna cijepljenja. Čuvarkuća je također sigurno mjesto gdje će bliža rodbina i prijatelji dobiti odgovor što kupiti mališanu ili kako razveseliti roditelje i kvalitetno sudjelovati u podizanju njihovog djeteta.

Preporuke su model koji omogućava da na kratak, sažet i izravan način predstavimo sadržaj za korisnike. Također, sastavni dio preporuka su ocjene. Prema kriterijima kao što je sigurnost, razvoj, dostupnost, higijena i slično uredništvo i stručnjaci zajednički ocjenjuju preporuku kako bi korisnici imali transparentan i jasan model ocjenjivanja. Točnije – svaki korisnik može vidjeti i ocjenu, ali i razlog u pozadini te ocjene, što pomaže u odlučivanju. Informacije koje se nalaze na portalu predstavljene su u suradnji s brojnim stručnjacima i partnerima koje je uredništvo pozvalo na suradnju i koji su se spremno odazvali, prepoznavši vrijednost projekta.

Ovu godinu Čuvarkuća posvetila je promicanju nenasilne komunikacije. U suradnji s partnerima, želimo osvijestiti javnost o sve većoj „nasilnoj komunikaciji“ koja počinje već u prvim danima djetetovog života te kroz vlastiti sadržaj predstaviti programe koji mogu biti koristan alat roditeljima da u vlastitom domu počnu stvarati kvalitetnu podlogu za nenasilno društvo.

Recenzije:

i)

Suradnja s portalom Čuvarkuća posebna je zbog toga što portal osim korisnih i provjerenih informacija za roditelje nudi roditeljima i mogućnost individualiziranih prikaza upravo onih informacija koje su obzirom na dječju dob i razvoj roditelju u određenom trenutku najzanimljivije i najkorisnije. Na ovom vizualno privlačnom portalu roditelji mogu pronaći kratke, jasne i prije svega praktične informacije koje im olakšavaju ulazak u dječji svijet.

Danas postoji mnogo načina na koje roditelji mogu doći do informacija o dječjem razvoju, no ono što Čuvarkuću izdvaja su korisne i sigurne preporuke koje roditeljima osim odgovora na pitanje zašto, daju i odgovore na pitanje što i kako. A to su pitanja koja i ja kao stručnjak koji radi s roditeljima i djecom najčešće i čujem.

Rebeka Bulat, dipl. psiholog-profesor, Certificirani Baby Signs Instruktor

ii)

Današnja generacija mladih roditelja okrenuta je internetu. Tako i iz vlastitog iskustva mogu reći kada je na svijet došla moja kćer, prije 10 godina, pod rukom mi se našla knjiga, a kada je na svijet došao moj sin, prije godinu i pol, na internetu sam označila omiljene stranice o roditeljstvu. Od svake sam dobila ponešto dok nisam otkrila portal „Čuvarkuća“. Samo ime me zainteresiralo, iako nisam preveliki ljubitelj biljaka, ovu volim pogledati. Sadržaji portala su na zavidnom nivou; posebno mi se sviđa sveobuhvatnost tema, i dok čitam razne članke, ne osjećam pritisak, uspoređujući ih sa svojim roditeljstvom, da radim nešto drastično krivo svojoj djeci, već me inspiriraju da probam nešto novo, daju mi dodatnu notu, jednostavnu i lako primjenjivu u, recimo to tako, svakodnevnoj borbi balansiranja privatnog i poslovnog života i fokusu na zdravo odrastanje moje djece okruženog toplinom i ljubavlju mog doma.

Anita Ikica, korisnica

iii)

U posljednje vrijeme više no ikad vidljiva je potreba za specijaliziranim web odredištima, koji se u moru međusobno sličnih portala izdvajaju razinom i kvalitetom usluge. Čuvarkuća.hr jedan je od takvih sajtova, koji je objedinio nekoliko važnih elemenata vezanih uz roditeljstvo i odgoj djece. Koncept Čuvarkuća.hr je jedinstven i neviđen na ovim prostorima, a glavna prednost mu je ta što se osim savjetima i komunikacijom, s posjetiteljima, odnosno roditeljima povezuje kroz brendove koji su neizbježni u odgoju djece. Do sad se na internetu uglavnom moglo pročitati više kritika, kada je 'šteta' već nanesena, a kroz ovaj se portal takve situacije mogu spriječiti - dobrom preporukom. Ta dodatna vrijednost, vjerujem, poticat će jednako roditelje na komunikaciju, kao i brendove, odnosno tvrtke da direktno komuniciraju sa svojim korisnicima, na obostranu korist. Čuvarkuća.hr odlično pogađa srž problema s kojima se roditelji susreću, te je dragocjen vodič kroz neke od svakidašnjih, naizgled malih problema, a za koje se roditelji inače moraju informirati na više (web) lokacija. Dizajnom pregledna i funkcionalnostima dostupna, stranica ima tendenciju postati glavno web odredište za roditelje.

Nebojša Grbačić, izvršni urednik PlanB magazina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:09