HELEN DORON

Helen Doron Early English, 10 savjeta roditeljima glede pomoći djeci u procesu učenja

1. Mozak djeteta se razvija sve dok dijete ne navrši šestu godinu života. U tom se razdoblju u neurološkim putevima stvaraju dragocjene veze koje se ne mogu formirati nakon šeste godine. Ove veze nastaju stimulacijom dječjeg mozga. Stimulacija se postiže preko osjetila.Svakodnevnim poticanjem osjetila stimuliramo dječji mozak.

2. Pročitajte knjigu “How to Multiply Your Baby's Intelligence” (“Kako povećati inteligenciju vaše bebe”) Glenna Domana.

Pomoći će vam da shvatite zašto i kako poučavati vaše dijete.

3. Djeca vole učiti. Za njih je to vještina nužna za preživljavanje.

Dajte svom djetetu svaku priliku da vidi nove stvari te mu objasnite što to vidi.

4. Ništa nije složenije od učenja jezika. Ipak sva djeca s lakoćom nauče svoj materinji jezik. Razlog je što je dječji mozak programiran za učenje jezika sve do 6. godine.

"Dajte svom djetetu priliku da nauči najmanje jedan strani jezik jer će to znatno povećati kapacitet njegovog mozga te mu podariti doživotno poznavanje dodatnog jezika. Pobrinite se da to bude napravljeno na sustavan i zabavan način."

5. Djeca mogu upiti znatno više informacija od nas! Kupujte im knjige o pticama, kukcima, cvijeću itd.

Kada idete u šetnju, ponesite knjige tako da zajedno s djetetom možete provjeriti koju ste pticu, cvijet ili kukca upravo vidjeli. Svi ćete se zabaviti!

6. Pohvale vašem djetetu su važne za vaš kratkoročni i dugoročni odnos. Ovakve pohvale su ključne za izgradnju djetetovog samopouzdanja te za njegovo usmjeravanje.

Uvijek pohvalite svoju djecu čak i za sitnice koje dobro učine.

7. Djecu motivira uspjeh. Pobrinite se da vaša djeca budu svjesna svojih uspjeha, bez obzira na to koliko su oni maleni.

Vaše odobravanje će im pomoći da se motiviraju za još veća dostignuća.

8. Vi ste za svoje dijete u središtu svijeta. Vaše vam dijete mora vjerovati kako bi se osjećalo sigurnim.

Svom djetetu uvijek govorite istinu. Uvijek održite dano obećanje.

9. Ništa nije važnije od emocionalne dobrobiti vašeg djeteta

Brinite o sebi; budite sretni i odmorni. To će vam pomoći da ostanete uravnoteženi te doprinesete sreći i stabilnosti vašeg djeteta.

10. Prve godine djetetovog života su neizmjerno dragocjene.

Budite zajedno u zabavi, ljubavi i učenju. Život je kao ples. Plešite ga zajedno.

Darujte svom djetetu poklon za cijeli život!

Želite se uvjeriti kako vaše dijete lako može naučiti engleski jezik i pri tome se zabaviti? Dođite na besplatan ogledni sat u najbliži Helen Doron centar - prijavite se ovdje.

Helen Doron Early English predstavlja dva potpuno nova programa

Helen Doron Early English predstavlja dva najnovija programa koji uključuju multimedijalni način učenja sa naprednim vokabularom, originalnom glazbom i pregršt zabave.

Helen Doron Educational Group, kao vodeći međunarodni edukacijski program za djecu, nedavno je predstavila dva nova tečaja: Fun with Flupe za dob 2-5 godina i Teen Talent za dob 11-18 godina.

Pogledajte prvu epizodu našeg zabavnog i poučnog Fun with Flupe crtića: dob 11-18 godina.

Od rujna 2012. godine 690 Helen Doron centara u svijetu će podučavati Fun with Flupe tečaj, a više od 3200 postojećih učitelja će proći intenzivan seminar za podučavanje ovog novog tečaja. Ovaj jedinstveni unaprijeđeni program uključuje zanimljive i originalne likove sa sveobuhvatnim slikama i pričama. Fun with Flupe donosi oko sedamsto novih riječi te dvije nove originalno osmišljene pjesme po epizodi, što znači ukupno 25 novih pjesama. Budući da je Helen Doron Early English međunarodni sustav edukacije, posebna pažnja je posvećena kulturološkim specifičnostima pojedinih zemalja kako bi se djeca što lakše mogla poistovjetiti s vrckavim likovima iz priča.

Svaki polaznik ima komplet za učenje koji uključuje četiri knjige, četiri cd-a i dvd. Helen Doron metoda obuhvaća često puštanje cd-a kod kuće (u pozadini), dok djeca značenje riječi uče na satovima, uz pomoć učitelja posebno osposobljenih za tu metodu i njihovih rekvizita. Ovi materijali su jedinstveni u svijetu te svakom djetetu omogućuju sustavno učenje iz tjedna u tjedan i iz godine u godinu, bez obzira na dob.

Teen Talent je tečaj kreiran posebno za tinejdžere, kako bi na uzbudljiv i zabavan način učili engleski, i to ne samo gramatiku i vokabular, već ih se uključuje u svijet pop glazbe i pjesama posebno napisanih za taj tečaj. Tečaj se sastoji od osam cjelina s temama koje uključuju: putovanja, glazbu, ekologiju, životinje i još mnogo toga. Svaka cjelina sadrži: čitanje i slušanje s razumijevanjem, gramatiku, pjesmu, pisanje eseja (pomoću tehnike mentalnih mapa), fonetiku i vježbe sricanja (spelling), šale te brzalice (tongue twisters).

Naravno, kako je sve prilagođeno tinejdžerima postoji i Helen Doron Teen English Common Room - http://www.facebook.com/#!/HelenDoronTeenEnglish ; a sve novosti možete pratiti i na Twitteru: https://twitter.com/HDteenenglish .

Kao i kod svih drugih Helen Doron tečajeva, glazba i riječi pjesama su napisane posebno za svaku ciljanu grupu polaznika, ovisno o dobi i razini znanja, kao integralni dio procesa učenja.

Na Helen Doron satovima engleskog jezika, za sve dobne skupine, neguje se zabavno i motivirajuće okruženje te se koncentrira na učenje engleskog jezika na ugodan i prirodan način.

„Diljem svijeta učenje engleskog jezika smatra se bitnom vještinom, koja se mora što prije steći, kako bi se kasnije u životu iskoristio cjelokupni potencijal pojedinca. Helen Doron Early English satovi su osmišljeni tako da polaznici čak i od tri mjeseca starosti bez puno napora upijaju jezik“, komentirala je Helen Doron, predsjednica Uprave i utemeljitelj Helen Doron Early English sustava. „Helen Doron Early English upravlja sa 650 centara u više od 30 zemalja, a preko milijun djece diljem svijeta naučilo je govoriti engleski pomoću naše jedinstvene metode.“



Dođite na besplatan ogledni sat u jednu od naših jedanaest lokacija u Hrvatskoj. Možete se prijaviti na web stranici ili pozivom na:

ZAGREB

Jarun 091 5784 755

Maksimir 098 359 244

Kruge 091 9209 988

Novi Zagreb 091 5784 755

Ravnice 091 4548 446

Sveti Duh 091 2514 430

Špansko 098 828 855

Samobor 091 6234 005

Rijeka 091 1596 737

Zadar 095 9069 224

Bjelovar 098 871 885

See you!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:49