NOVO – MRŠAVLJENJE BEZ OSJEĆAJA GLADI

OBESIMED® - za značajan gubitak težine i liječenje pretilosti

Ukoliko je BMI – indeks tjelesne mase veći od 25 riječ je o prekomjernoj tjelesnoj težini koja nepotrebno opterećuje zglobove te srce i krvne žile

Statistike o borbi s prekomjernom tjelesnom težinom prilično su loše: u protekla dva desetljeća broj ljudi koji se bore s viškom kilograma u razvijenim je zemljama značajno porastao, a problem prekomjerne tjelesne težine poprima epidemijske razmjere. Nažalost, i Hrvatska slijedi ovaj negativni „trend“; 50% hrvatskog stanovništva pati od prekomjerne tjelesne težine, a čak oko milijun Hrvata boluje od pretilosti.

Ukoliko je BMI – indeks tjelesne mase veći od 25 riječ je o prekomjernoj tjelesnoj težini koja nepotrebno opterećuje zglobove te srce i krvne žile. Ako je ovaj indeks veći od 30 vrijeme je za hitnu akciju jer pretilost može imati ozbiljne posljedice na zdravlje.

Za liječenje prekomjerne tjelesne težine potrebna je učinkovita kontrola apetita, no sitost je sastojak koji nedostaje u većini programa mršavljenja. Ukoliko je osjećaj gladi neprestano prisutan mršavljenje se može činiti vrlo teškim ili gotovo nemogućim. Zbog toga je vrlo bitno pravilno isplanirati raspored obroka i odabrati namirnice koje omogućuju niži unos energije, a stvaraju osjećaj sitosti poput juha i svježeg voća i povrća – to su tzv. namirnice niske energetske gustoće.

No, ponekad to nije dovoljno. Kad je u pitanju veći višak kilograma postizanje idealne tjelesne težine je dugotrajan proces u kojem je pomoć dobrodošla.

OBESIMED® je prvi oralni medicinski proizvod u Hrvatskoj za liječenje pretilosti kod odraslih i djece starije od 10 godina. Klinički dokazano sprječava prekomjeran unos hrane i pridonosi uravnoteženoj prehrani čime dovodi do značajnog gubitka tjelesne težine. Obesimed® apsorbira veliku količinu vode i formira prirodnu tvar koja ispunjava želudac. Time se dobiva osjećaj ispunjenosti te lakše postiže dugotrajno zadovoljenje teka. Bez nepotrebnog i „nesvjesnog“ jedenja između obroka, ispred televizora, u društvu,... unos kalorija bit će manji, a gubitak kilograma jednostavan i uspješan.

Obesimed® pridonosi uravnoteženoj prehrani čime se potiče stvaranje zdravih prehrambenih navika i lakše održavanje optimalne tjelesne težine. Osim što sprječava neumjereno jedenje ovaj inovativan medicinski proizvod ima i dodatne povoljne učinke na zdravlje: potiče probavu i pomaže u kontroli razine kolesterola i šećera u krvi.

Obesimed® se uzima 1 sat prije obroka s 2 velike čaše vode. Kod odraslih osoba preporučuje se uzimanje 3 puta dnevno po 2 kapsule, a djeca starija od 10 godina mogu uzeti 2 – 3 puta dnevno po 2 kapsule.

Uz Obesimed® sitost je novo oružje u borbi protiv debljine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:50