JOŠ SAMO 7 DANA

Panika u KBC Rijeka: Nema novca za lijekove djeci oboljeloj od raka! Ostojić: Imam obećanje da će se sve danas riješiti

Da se novac za prijeko potrebne lijekove i terapiju najteže oboljeloj djeci ne odobrava, odlučio je jučer stručni savjet riječkoga Kliničkog bolničkog centra
 AFP

NOVO >>>>>> 21:45 - Lijekovi za Odjel hematologije i onkologije Klinike za pedijatriju riječkoga Kliničkog bolničkog centra osigurani su za idućih tjedan dana nakon jutrošnje informacije da lijekova za djecu na odjelu više neće biti, doznaje se neslužbeno iz KBC-a.





Nakon što su roditelje liječnici s toga odjela jutros izvijestili o nedostatku lijekova, pred Dječjom bolnicom se danas okupilo dvadesetak ogorčenih roditelja zahtijevajući da se liječenje njihove djece ne prekida.





Bila je najavljena je i mogućnost prestanka rada tog odjela te preseljenja djece u neku drugu bolnicu u Hrvatskoj.





U rješenje problema uključio se tijekom dana ministar zdravlja Rajko Ostojić koji je razgovarao s ravnateljem riječkoga KBC Hermanom Hallerom.





"Nema i ne smije biti racionalizacije poslovanja za onkološke pacijente, naročito za djecu", izjavio je za emisiju Hrvatska uživo HRT-a ministar zdravlja Rajko Ostojić. Nedopustivo je da bilo koji onkološki pacijent ostane bez terapije, kazao je Ostojić. Rekao je da je razgovarao s ravnateljem klinike Hermanom Hallerom i da mu je Haller rekao da je problem s terapijom riješen te da će sutra održati konferenciju za novinare.





Odluku o prestanku dodjele novca za kemoterapiju donijelo je Stručno vijeće KBC-a na sinoćnjem sastanku. Predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Igor Prpić danas nije želio komentirati tu odluku navodeći da još nije dobio službeno pismenu obavijest. No, izrazio je nadu da će u ovom slučaju "pobijediti razum" te da će se problem riješiti.

RIJEKA - Da se novac za prijeko potrebne lijekove i terapiju najteže oboljeloj djeci ne odobrava, odlučio je jučer stručni savjet riječkoga Kliničkog bolničkog centra, javlja Dnevnik Nove TV .

Očajni roditelji pokušavali su doznati na koji način riješiti problem i gdje i kako svojoj teško bolesnoj djeci omogućiti nužno liječenje. Oko podneva im je rečeno da je ipak odobren novac za idućih 7 dana, no što nakon toga, još ne znaju.

Stanje u Rijeci prokomentirao je i ministar Rajko Ostojić. Umiruje roditelje i tvrdi stalno je u kontaktu s ravnateljem bolnice, traži se žurno rješenje. 'Jutros se javio akutan problem na dječjoj onkologiji u Rijeci, kontaktirao sam osobno ravnatelja i imam obećanje da će se danas tijekom dana to riješiti', rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić, a prenosi Dnevnik Nove TV

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:32