SERIE A

VIDEO: Roma bolja od Fiorentine, Kovačiću 90 minuta u remiju Intera i Parme

Nogometaši Rome nakon četiri su uzastopna remija u Seriji A pronašli put do pobjede. U derbiju 15. kola na svome su Olimpicu svladali Fiorentinu s 2-1…

Vratili su se Rimljani time na tri boda zaostatka za vodećim Juventusom, koliko su imali i uoči ovoga kola. I dalje su jedina neporažena momčad Serije A (11 pobjeda, četiri remija).

Roma je povela već u sedmoj minuti nakon sjajnog prodora Gervinha po lijevoj strani i ubacivanja pred gol gdje nije bilo teško zabiti Maiconu. Fiorentina je izjednačila u 29. minuti kada je Nenad Tomović s desne strane ušao u kazneni prostor te poslao povratnu loptu za Juana Vargasa koji je bio precizan s 15-ak metara.

Konačnih je 2-1 u 67. minuti postavio Mattia Destro, a asistent je još jednom bio Gervinho.

Dodajmo i da je u 88. minuti zbog drugog žutog kartona isključen bosansko-hercegovački veznjak domaćih Miralem Pjanić.

Dodajmo i da je u 88. minuti zbog drugog žutog kartona isključen bosansko-hercegovački veznjak domaćih Miralem Pjanić.

Jedvaj je utakmicu pratio s Romine klupe, dok je na klupi Fiorentine sjedio Ante Rebić.

U poslijepodnevnim nedjeljnim utakmicama talijanske Serie A domaćini su upisali četiri pobjede od pet susreta koliko je odigrano.

Genoa našeg Šime Vrsaljka poražena je u posljednjim trenucima susreta na gostovanju kod Cagliarija s 2-1. Alberto Gilardino doveo je goste u vodstvo već u 16. minuti prvog poluvremena, no potom se u smiraju istog dogodila situacija koja je usmjerila daljnji tijek susreta. Thomas Mafredini je zaradio drugi žuti karton kod Genoe, što je Cagliari u nastavku susreta znao iskoristiti.

Gosti su se dobro branili do 76. minute, no tada Marco Sau zabija svoj prvi od dva pogotka na susretu. Isti je igrač u trećoj minuti sudačkog dodatka postigao svoj četvrti pogodak ove sezone, kojim je svojoj momčadi donio tek četvrtu pobjedu. Vrsaljko je u porazu svoje momčadi odigrao svih 90 minuta.

Poraz je upisala i Atalanta našeg Marka Livaje, koja je također na gostovanju poražena na gotovo identičan način od Verone. German Denis doveo je Atalantu u vodstvo u 42. minuti prvog poluvremena, a rezultat se nije mijenjao sve do 82. Tada džoker s klupe Juan Gomez Taleb zabija za 1-1, da bi pet minuta kasnije Jorginho zabio za pobjedu, nakon što je jedanaesterac skrivio Riccardo Cazzola. Livaja je u igru ušao u 80. minuti, te je do kraja susreta gledao kako njegova momčad prima dva pogotka i gubi vrijedne bodove.

Spomenimo i premijernu pobjedu Siniše Mihajlovića na klupi Sampdorije od povratka u Seriju A. „Doria“ je na svom travnjaku s 2-0 nadigrala Cataniju, a oba su pogotka pala u nastavku susreta. Zabijali su Eder i Manolo Gabbiadini. Kod gostiju je Bruno Petković cijeli susret odgledao s klupe za pričuve.

Serie A, 15. kolo:

Roma - Fiorentina 2-1 (Maicon 7, Destro 67 / Vargas 29)

Redoslijed: 1. Juventus 40, 2. Roma 37, 3. Napoli 32, 4. Inter 27 (-1), 5. Fiorentina 27…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:55