POČINJE BITKA ZA IMETAK

LJUTA WENDI UZELA NOVOG ODVJETNIKA Kreće u bitku protiv bivšeg supruga Ruperta Murdocha

Medijski mogul htio je da razvod završi što brže, no Wendi ima druge planove
 AFP PHOTO / Robyn Beck / FILES

Stvari bi mogle postati paprene... i skupe. Barem na to ukazuje najnovija odluka Wendi Deng, uskoro bivše supruge medijskoga magnata Ruperta Murdocha (82) . Ona je, naime, odlučila potražiti novog odvjetnika koji će je zastupati, a nakon što je intervjuirala čak osam kandidata, odlučila se za Williama Zabela, 76-godišnju odvjetničku facu specijaliziranu za brakorazvodne parnice i imovinska pitanja, koji na listi svojih klijenata ima i milijadera Georgea Sorosa. Dakle, rat počinje.

Vruća pitanja

Na početku se nije tako činilo. Naime, Murdoch je zahtjev za razvod braka od svoje 44-godišnje supruge, s kojom je proveo 14 godina, uložio prošli mjesec u New Yorku. U tom je dokumentu objasnio da je njihov brak “nepovratno propao” te naglasio kako želi da se cijela stvar riješi što brže i što tiše. No, najnoviji potez njegove podosta mlađe supruge ukazuje na mogućnost da mu se želje neće ostvariti.

Upućeni tvrde kako, usprkos tome što su Murdoch i Deng potpisali predbračne ugovore, i dalje postoji nekoliko vrućih pitanja koja trebaju riješiti. Među njima su, primjerice, skrbništvo nad njihovim kćerima Grace (11) i Chloe (9) te alimentacija koju bi Murdoch trebao plaćati.

Wendi Deng navodno cilja, unatoč predbračnom ugovoru, i na dio njihove imovine, primjerice penthaus na Manhattanu vrijedan čak 44 milijuna dolara te na jednu od Rupertovih jahti, no ne zna se točno koju iz njegove flote.

Tu je i još jedno sporno pitanje, koje je već prije unijelo razdor u njihov brak, a radi se o Murdochovoj obiteljskoj zakladi. Naime, mogul je 2006. objavio kako njegove dvije kćeri koje je dobio u braku s Deng neće imati jednako pravo glasa u fundaciji kao i njegova ostala djeca. To je navodno jako razljutilo Deng. Par je tada navodno zamalo raskinuo zbog toga, no Deng je na kraju ipak uspjela isposlovati bolje uvjete za Grace i Chloe.

Da bi moglo biti problema, pokazuje i svojedobna Zabelova izjava da predbračni ugovor nije nikakva garancija toga da će par koji se rastaje biti pošteđen skupog i burnog razvoda.

Ne želi više Sloan

- U biti, njegova pravovaljanost često postaje odvojena, vrlo sporna pravna stvar - objasnio je Zabel koji će sada zamijeniti Pamelu Sloan, dugogodišnju odvjetnicu Wendi Deng, koja ju je savjetovala i za predbračni ugovor, a s kojom sad nije zadovoljna jer je ‘prebliska Murdochu’. No, Zabel trenutačno ima dosta posla. On zastupa Georgea Sorosa (82) u 50 milijuna dolara teškoj tužbi koju je protiv milijadera podigla njegova bivša djevojka Adrianna Ferreyr (30), a u kojoj ga optužuje za fizički napad. Murdoch i Wendi Deng vjenčali su se 1999. , samo nekoliko tjedana nakon što se Murdoch razveo od svoje druge supruge, Anne Torv, reporterke u jednom od njegovih novinskih izdanja s kojom ima troje djece. S njom se oženio 1967., dvije godine nakon što se razveo od prve žene, Patricie Booker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:31