OBRANA

OPAČIĆ: 'Milanović ponovno pokazao svoju veličinu razgovarajući s onima koji su nas rušili'

 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Potpredsjednica SDP-a i prva na listi Narodne koalicije u VII. izbornoj jedinici Milanka Opačić u četvrtak je u Delnicama, komentirajući objavljene snimke razgovora predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i čelnika udruga branitelja, kazala kako je Milanović ponovno pokazao svoju veličinu i razgovarao s ljudima koji su ih rušili isključivo iz političkih razloga" te dodala da "oni koji su snimali, to govori o njima i služi njima na čast".

Opačić je poručila biračima da biraju sigurnost i sigurnu vlast. "Sedam mjeseci ste vidjeli kako izgleda eksperiment kad se glasovi daju malim strankama", rekla je.

Govoreći o specifičnostima područja Gorskog kotara Opačić je navela da je Zakon o brdsko planinskim područjima došao iz redova SDP-a i ocijenila da je "taj zakon napravio svoje".

Istaknula je kako je nužno napraviti novi zakon koji će sagledati potrebe Gorskog kotara kao specifične sredine u Hrvatskoj. "Nitko nema takve uvjete života i to treba prepoznati, te s Goranma i strukom vidjeti koje su mjere mogu financirati kako bi se olakšao život Goranima", rekla je.

Na novinarsko pitanje namjerava li nastaviti s projektom osiguravanja toplih obroka u školama za djecu slabijeg imovnog stanja, Opačić je odgovorila potvrdno.

Ranije smo, kazala je, izdvajali novac za tople obroke i instrukcije djece te za kupovinu hrane po niskim cijenama u trgovinama kao pomoć roditeljima koji teško žive. "Projekt se ne može nastaviti, a da se prije toga ne raspišu odgovajući natječaji", rekla je.

Kandidati Narodne koalicije s liste za 7. izbornu jedinicu u četvrtak su obišli sajam u Delnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:45