NOVA KOALICIJA U KNINU

Predstavljen izborni program koalicije "Za premijera"

 Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

KNIN – Izborni program koalicije "Za premijera" koju uz Narodnu stranku – REFORMISTI čine i stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Novi val, HSS – Stjepan Radić i Blok umirovljenika zajedno (BUZ) predstavljen je u srijedu u Kninu, izvijestila je Narodna stranka - Reformisti.

Predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI Radimir Čačić naglasio je da je decentralizacija važna i nužna za Hrvatsku, koja je nažalost po mnogo čemu najneuspješnija zemlja u Europi. Jedina centraliziranija zemlja od Hrvatske je Grčka.

"Na bolestan i štetan način upravlja se Hrvatskom, treba skinuti teret nadgradnje s krhkih pleća hrvatskog gospodarstva koje se bori i uspijeva jedva preživjeti", naglasio je Čačić.

Predsjednik Reformista rekao je da su javna uprava i javne tvrtke nadgradnja, ali uz premale rezultate i preveliki teret. "Za javne tvrtke predlažemo depolitizaciju, te JPP u energetskom sektoru. U gospodarskom smislu je potrebno formiranje garancijskog fonda za podršku svakoj investiciji i gospodarstvu", naglasio je Čačić.

"Obrazovanje je vrlo bitno za sve građane Republike Hrvatske. Stoga je važno osigurati subvencioniranje vrtića, učiniti ih besplatnim i dostupnim u svakom selu, besplatne udžbenike za učenike osnovnih i srednjih škola, te besplatno visokoškolsko obrazovanje", poručio je Radimir Čačić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kojeg se ističe kao kandidata za premijera, poručio je kako koalicija "Za premijera" želi afirmirati pet stvari koji se smatraju prioritetima u Hrvatskoj: znanje, struku i kompetenciju, sposobne a ne podobne, afirmaciju rada, afirmaciju obitelji i demografske obnove, afirmaciju solidarnosti i afirmaciju zajedništva.

"Ovo je koalicija znanja, iskustva, sposobnosti, rada, solidarnosti, zajedništva i odlučnosti ", poručio je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:14