19-GODIŠNJA VALENTINA

IZBORNI DEBAKL NAJMLAĐE KANDIDATKINJE ZA GRADONAČELNICU U POVIJESTI HRVATSKE Mlada manekenka nije osvojila niti 2,5 posto glasova

 Facebook

Valentina Grbavac, 19-godišnja studentica koju je Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević kandidirala za gradonačelnicu Vrgorca, najmlađa je kandidatkinja u povijesti Republike Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija.

Ova mlada studentica, koja se bavu modelingom i malim nogometom, rođena je u Ljubuškom, ali oštro se protivi pisanju nekih medijima koji su je prozvali 'fiktivnom Vrgorčankom'.


Facebook


- Hercegovka sam i toga se sramiti neću, ali sam prije svega ponosna Hrvatica. Deset godina živim u Vrgorcu, ovdje sam završila osnovnu i srednju školu. Obrazovanje sam nastavila u Splitu, jer je to najbliži grad koji ima sveučilište, a sutra želim svojim stečenim znanjem doprinositi Hrvatskoj i Vrgorcu - kazala je.

Na izborima je, nakon prebrojenih 70-ak posto glasova, ostvarila nezavidni rezultat. Naime, za nju je glasovalo samo 2,46 posto Vrgorčana, odnosno njih 92.

Fotelju je obranio dosadašnji vrgorački gradonačelnik Ante Pranić (30) iz Nezavisne liste mladih sa 60 posto osvojenih glasova, a kandidatkinja HDZ-a Nikolina Andačić osvojila je 23 posto glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:03