PETROV ZADOVOLJAN

IZNIMNO TIJESNA POBJEDA MOSTOVE KANDIDATKINJE U METKOVIĆU Katarina Ujdur HDZ-ovca nadjačala za samo 182 glasa, ide se u drugi krug

Božo Petrov i Katarina Ujdur
 Denis Jerković / CROPIX

Prema najnovijim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, nakon svih obrađenih glasova, Mostova kandidatkinja Katarina Ujdur osvaja 40,56 posto, a HDZ-ov Dalibor Milan 38,53 posto glasova. Ujdur je Milana nadjačala za samo 182 glasa.

Inače, predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izrazio je zadovoljstvo u Metkoviću i nakon prvih rezultata izjavio da su iznimno zadovoljni rezultatom u cijeloj Hrvatskoj, a da u Metkoviću idu u drugi krug za gradonačelnika.

U gradskom vijeću Metkovića Most više nema većinu. HDZ je osvojio sedam mandata kao i Most, HSS dva vijećnička mjesta, a SDP jedno. Na novinarsko pitanje o mogućoj koaliciji Mosta s HDZ-om ili SDP-om, Petrov je rekao da su HDZ i SDP u više navrata pokazali da su ista stranka.

"To su pokazali u onom trenutku kada nisu pustili državnu reviziju u HNB, kad su glasali protiv zakona o HNB-u, to su danas pokazali u Metkoviću, kad su skupa odradili posao i opet izgubili zajednički", rekao je Petrov.

Kako je istaknuo, Most je ušao u sve županijske skupštine, u drugi krug za župana u dvije županije, Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko dalmatinskoj, "time smo pokazali da imamo kapacitete i imamo mogućnosti dati građanima puno kvalitetniji način života u odnosu na ove što su dosada imali", rekao je Petrov.

Izbjegao je komentirati mogućnost koalicije HDZ-a i HSS u metkovskom Gradskom vijeću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:28