SJEDNICA SABORA

SDP-ovci PODRŽALI LINIĆA I CITIRALI PAPU 'Mržnja se može pobijediti samo ljubavlju'

Zagreb, 050614.Na poziv predsjednika Odbora za unutarnju sigurnost Miroslava Tudjmana, Slavko Linic je danas dosao dati iskaz ispred Odbora, vezano za iznesene optuzbe u kojima premijera proziva za zloupotrebu ovlasti u unutarstranackom obracunu.Na fotografiji: Slavko Linic.Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 Sandra Šimunović / CROPIX

ZAGREB - Većina SDP-ovaca u Hrvatskom saboru danas nije željela komentirati sjednicu Glavnog odbora stranke na kojoj bi se trebalo odlučivati o isključivanju bivšeg ministra financija Slavka Linića, Marin Jurjević protivi se takvoj inicijativi, a Davor Bernardić citira Ivana Pavla II. te poručuje kako se "mržnja može pobijediti samo ljubavlju".

"Predsjedništvo je predložilo da se Slavko Linić isključi iz članstva SDP-a, a moj prijedlog je da se ne isključi. Ja mislim da je to što vam govorim u interesu SDP-a", rekao je Jurjević novinarima dodavši kako je njegovo pravo da tako misli. "Iskusan sam političar, a nisam ni glup", kaže za sebe.

Upitan kako diše splitski SDP, uzvratio je da može jedino reći kako on diše. "Kako drugi dišu, oni će pokazati sutra", ističe Jurjević.

Na pitanje misli li da će u SDP-u doći do raskola Jurjević uzvraća kako se "tu ne radi o raskolu". "Situacija je ta da će se ljudi prema svojim uvjerenjima opredjeljivati. Mislim da je interes stranke da Linić bude član, da nastaviti biti član", uvjeren je taj SDP-ovac.

Osobno se zalaže, kaže za tajno glasovanje, o isključenju Slavka Linića. "Svako je tajno glasovanje demokratskiji oblik odlučivanja, a sve drugo su samo zamagljivanja", ističe Jurjević.

Davor Bernardić, koji se već izjasnio da je protiv Linićevog izbacivanja ponovio je svoj stav kako bilo kakva izbacivanja nikome nisu ništa dobro donijela. "Kao što je rekao Ivan Pavao II., mržnju se može pobijediti samo ljubavlju", poručuje Bernardić.

O tome ima li zagrebački SDP jedinstven stav oko Linića, Bernardić odgovara kako "zagrebačka organizacija uvijek ima stav" no i dodaje kako "svaka osoba u SDP-u ima integirtet, ali i odgovornost". To, ističe, vrijedi za sve.

Na pitanje hoće li podržati prijedlog da glasovanje bude tajno, Bernardić nije htio odgovoriti rekavši tek kako o najvažnijim stvarima u stranci treba pričati u stranci.

Ingrid Antičević Marinović sutra očekuje "konstruktivnu raspravu" i "postupanje po Statutu", a o tome zalaže li se za tajno ili javno glasovanje o Liniću kaže: "Kako bude" no i podsjeća da je dosad uvijek bilo javno.

Na pitanje kako razmišlja zadarski SDP kaže kako ne zna. "Svatko razmišlja svojom glavom", poručuje Antičević Marinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:58