IZBOR THE GUARDIANA

IZBOR THE GUARDIANA Mandžukić na 48. mjestu najboljih svjetskih nogometaša, Modrić 61.

'Uli Hoeness ga je doveo u Bayern kada je odustao od Edina Džeke koji je tražio previše novca'

Niti ugledni londonski Guardian u 2013. godini nije mogao zaobići Marija Mandžukića i Luku Modrića. Naime, vjerojatno najrelevantnija nogometna redakcija na Otoku uvrstila je dva hrvatska reprezentativca na listu 100 najboljih nogometaša svijeta.

Mandžukić je tako zasjeo na sjajno 48. mjesto dok je Modrić također visoko plasiran. Veznjak Reala zauzima 61. mjesto na listi. U obrazloženju za Mandžukića stoji:

- Uli Hoeness ga je doveo u Bayern kada je odustao od Edina Džeke koji je tražio previše novca. Na kraju se Hrvat pokazao kao pun pogodak. Mandžukić je radnik koji je vrlo lukav, uz to je sjajan u igri glavom, a i vrlo često zabija.

O Modriću su Englezi napisali:

- Hrvat je dokaz da su tehnička sposobnost i inteligencija važni kao i fizička snaga. Trebalo mu je dosta vremena da se snađe u Madridu, no u posljednje vrijeme je jedan od ključnih igrača Reala. Kada je odlazio iz Dinama mnogi su se pitali može li Hrvat biti ključan centralni vezni igrač u nekom od velikih europskih klubova. Luka je u tome uspio i u Tottenhamu i u Realu. Svoju igru je čak premjestio 20 metara bliže protivničkom golu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:35