'ANĐELI DODIRUJU LJUDE'

Irska mističarka savjetuje: Otvorite se, anđeli su tu, pokušavaju privući vašu pažnju i žele vam pomoći

Anđelu zaštitniku najbitnija osoba na svijetu je ona koju čuva

ZAGREB - Želite li pisati, biti čitani, od toga možda i živjeti, dobitna tema su anđeli. Ne čudi da anđeli prolaze u postmoderno doba, vrijeme je kad su svi autoriteti pali u vodu, kad niti jedna paradigma nije dovoljno prijemčiva da nas drži mirnima i čini budućnost sasvim smislenom. Lorna Byrne, kako sama za sebe kaže, polupismena je žena iz irskog sela, udovica i majka četvoro djece, već neko vrijeme jedna od u svijetu najprodavanijih autorica knjiga što govore o anđelima.

Byrne ne piše fikciju, barem tako tvrdi. Nije bilo, kaže, niti dana u njezinom životu a da nije vidjela anđele, no anđeli su djevojčici Lorni rekli da to što ih vidi - zadrži za sebe.

Tako je bilo sve donedavno, a onda su joj prije nekoliko godina sugerirali da počne pisati knjigu o Bogu i njima. Kad je odvratila da nije niti elementarno pismena i da ne zna kako to izvesti, čudnim je spletom okolnosti dobila kompjutor u koji je krenula snimati svoje govore. Tako je nastala prva uspješnica, “Anđeli u mojoj kosi”. Sad ih je već nekoliko. Irska mističarka ovih dana boravi u Zagrebu, jer njezine knjige i u Hrvatskoj odlično idu.

Znakovi prisutnosti

“Baš svatko od nas ima anđela zaštitnika, bili religiozni i vjerovali u Boga i anđele ili ne . U životu nisam srela čovjeka pored kojeg nije stajao i njegov anđeo zaštitnik, a taj je uvijek tu da pomogne. On je čuvar duše i ne napušta osobu koju čuva niti na sekundu od trenutka rođenja do poslije smrti. Anđelu zaštitniku najbitnija osoba na cijelom svijetu je baš ona koju čuva.”, kaže Byrne s kojom smo razgovarali nekoliko dana prije njezina dolaska u Zagreb.

Koliko anđeli mogu pomoći? “Ljudi imaju slobodnu volju i anđeo zaštitnik to ne može promijeniti, zato ponekad ne može pomoći, iako to želi. Ako želite pomoć anđela, jednostavno je - zatražite. Često čujemo kako je netko pravim čudom preživio veliku nesreću - sudar automobila, višednevno lutao izgubljen u šumi, brodolom… U takvim situacijama su mu pomogli anđeli.” Anđeli često, tumači Byrne, pokušavaju privući našu pažnju. “Ponekad mi je jako smiješno gledati kako anđeli pokušavaju komunicirati s nama. To su oni trenuci kad ljudima iz ruku ispadaju stvari a ne znaju zašto, ili kad stalno nešto gube... zapravo anđeli u tome imaju prste.”

Kad već imamo anđela čuvara, kako stupiti s njime u kontakt? “Jednostavno, trebate samo pitati anđela. Anđeli cijelo vrijeme dodiruju ljude, jer silno žele poručiti da su tu.

Važan prvi korak

Sad dok ovo čitate osvijestite da je pored vas anđeo čuvar. Ako vam je to glupo, pokušajte barem nakratko othrvati se cinizmu, i - zamislite anđela. Barem malo se otvorite mogućnosti da je netko pored vas, da čeka i želi pomoći. To je prvi korak.

Tvrdi da su anđeli jako dobri u davanju znakova. “Tražite ih da vam dadu nekakav znak, budite uporni. Recimo, možete tražiti da vam se javi prijatelj s kojim se odavno niste čuli. Ili tražite da vam na sekundu nestane svjetla u sobi kad razmišljate o svom anđelu čuvaru. Osoba koja zatraži pomoć svojeg anđela čuvara može osjetiti lagani povjetarac kako prolazi prostorom, ili možda će je anđeo dotaknuti pa će osjetiti lagani ubod. To su mali znakovi kojima anđeli poručuju da su tu.”, ozbiljno govori Byrne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:51