DOGOVOR SRNE I ŠUKERA

Premija za Makedoniju iznosi 5.000 eura, neki igrači samo od Eura zaradili oko 300.000 eura!

Šuker je ukinuo znatno veće premije koje je za isplaćivao Vlatko Marković. Tako su u prošlom ciklusu nogometaši dobili 15 tisuća eura za pobjedu nad Maltom
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Davor Šuker dat će premiju reprezentativcima za pobjedu u Skoplju, ako svladaju Makedoniju svaki će dobiti 5.000 eura. To je nova informacija u odnosu na vijesti prije mjesec dana, kad je Šuker ukinuo znatno veće premije koje je za pojedinačne susrete isplaćivao Vlatko Marković.

Tako su u prošlom ciklusu, za plasman na Euro, nogometaši dobili 15 tisuća eura za pobjedu nad Maltom, a 30 tisuća eura za prolaz Turske u doigravanje. Šuker je uveo mjere štednje, međutim, nakon razgovora s igračima, pronađeno je rješenje; za svaku pobjedu u ovim kvalifikacijama dobit će 5.000 eura po nogometašu, dok za neodlučeno nema nikakve nagrade.

Šuker je ovih dana u Zagrebu razgovarao s kapetanom Darijom Srnom i još nekoliko iskusnijih reprezentativaca i vezano za nagradu koju će primiti plasiraju li se u Brazil, a konačni sporazum još nije postignut.

U nekoliko zagrebačkih dana Vatreni su se družili i sa šeficom računovodstva HNS-a, koja im je uplaćivala novac zarađen nastupom na Euru u Poljskoj. Za taj ciklus također je razdioba bila 60:40 za HNS, a ukupna svota koju je Uefa uplatila je 9,5 milijuna eura. Inače, 20 posto od tih 40 posto koje pripada ekipi ide stručnom stožeru Slavena Bilića.

U svakom slučaju Kockasti su mogli u dobrom raspoloženju dočekati Makedoniju, jer na konto su sjele fine svote, nekima je ukupna nagrada dostizala i do 300 tisuća eura. Zavisno o broju nastupa i doprinosu momčadi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:15