POKLOPIO GA SNIJEG

VIDEO: DRAMATIČNA SNIMKA Slučajno pronašao brata kojeg je zatrpala lavina

Na planini Vail u Coloradu golema je snježna lavina gotovo potpuno zatrpala jednog 22-godišnjaka. Spasio ga je njegov brat.
 YouTube

Na YouTubeu se pojavila snimka s planine Vail u američkoj saveznoj državi Colorado, na kojoj je proteklog vikenda zabilježena golema snježna lavina. Video ne prikazuje samu lavinu, već njezine posljedice.

Edwin LaMair (22) na vrhu planine bio je sa svojim bratom i prijateljem, a u jednom se trenutku odlučio samostalno spustiti izvan skijaške staze. Iza njega je naglo krenula lavina te ga je u konačnici gotovo potpuno zatrpala.

'Mislio sam da ću umrijeti dok sam se spuštao, a lavina je bila iza mene. Znao sam da ću se, zatrpa li me, naći u vrlo lošoj situaciji. Nisam se mogao ni pomaknuti, kao da sam ukopan u pijesku', ispričao je Edwin.

Za njim je u potragu odmah krenuo njegov brat, koji je na kacigi imao pričvršćenu kameru tako da je sve snimio. Sasvim je slučajno uočio Edwina kako jedva proviruje kroz golemu hrpu snijega.

Odmah se zaustavio te ga je počeo odtrpavati. 'Bio sam toliko sretan što sam bio barem malo iznad površine. Mislim da bi moje iskustvo bilo kudikamo traumatičnije da sam bio skroz zatrpan', priča Edwin, čije riječi prenosi Daily Mail .

Izvlačenje iz dubokog snijega potrajalo je četiri sata, a spust do podnožja Vaila trajao je još neko vrijeme, s obzirom da Edwin nije mogao pronaći skiju, koja je nestala negdje pod snijegom.

Kada je napokon spašen, na liječničkom je pregledu utvrđeno da je istegnuo jedan ligament.

Direktor centra za informacije o lavinama u Coloradu Ethan Greene kaže da bi skijaši prije penjanja na neku planinu uvijek trebali provjeriti upozorenja postoji li opasnost od lavina.

'Kao što i u ljetno vrijeme provjeravate kakvo će vrijeme biti u gorju, tako treba paziti i na prognozu lavina', rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:47