MODEL I DIONIČARKA

Misterij iznenadnog poklona: Ivanišević darovao svojoj ženi 1,9 milijuna kn dionica Karlovačke banke

 Damjan Tadić/CROPIX

Goran Ivanišević prebacio je sve svoje udjele u Karlovačkoj banci svojoj supruzi Tatjani Dragović: od jučer je ona suvlasnica 3,36 posto banke! Njezin udjel (45.000 dionica) vrijedi 1,9 milijuna kuna!

Bivša manekenka tako se našla na 8. mjestu najvećih dioničara te banke iza Sandija Šole, poduzetnika Mate i Marijana Šarića, ali i bivšeg nogometaša i sadašnjeg predsjednika nogometnog sindikata Darija Šimića.

Smanjio udio u banci

Koji su točno razlozi ove međusobne razmjene vasničkog udjela, nije poznato.

Goran Ivanišević odlučio je 2006., zajedno sa Šimićem i košarkašem Ivicom Žurićem, investirati u tada malu, ali perspektivnu banku. Svaki od njih dao je 19 milijuna kuna, čime su stekli svaki po 9 posto vlasničkog udjela. U to vrijeme mnogi su taj potez okarakterizirali kao pametno ulaganje uz procjene kako bi im se uloženi kapital mogao višestruko isplatiti, ali i kao prvo razborito poslovno ulaganje Gorana Ivaniševića. No baš i nije ispalo tako.

Tada su mediji pisali kako je u Karlovačku banku Ivanišević ušao na nagovor Borisa Vidića, tadašnjeg suvlasnika City Expressa, te Sandija Šole, njegova velikog prijatelja. No zbog recesije i svjetske bankarske krize dio dioničara smanjio je svoje udjele.

U to vrijeme spekuliralo se kako se obitelj Ivanišević nalazi u financijskim problemima jer su ostali bez svoje više od dva milijuna eura vrijedne jahte Sunseeker Predator 72, koju je zaplijenila leasing kuća Hypo Leasing Kroatien. Do zapljene je navodno došlo jer osvajač Wimbledona nije nekoliko mjeseci plaćao rate. Neki su tada govorili kako se ne radi o financijskom slomu, već o racionalizaciji životnih troškova zbog nastale financijske krize.

Čeka promjenu GUP-a

Iako se činilo da Goran neće više ulagati u Hrvatskoj, ovih je dana otkriveno da na 40.000 četvornih metara na Duilovu u Splitu želi razviti projekt mješovite namjene, hotel i malo naselje. Investicija je navodno vrijedna 100 milijuna eura, a za početak gradnje čeka se tek prenamjena GUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:01