VELIČANSTVENI SPEKTAKL

FOTO: ROGER WATERS I THE WALL RAZVALILI POLJUD Osnivač Pink Floyda vizualnim efektima oduševio Splićane

Split, 230713. Zacetnik legendarne grupe The Pink Floyd, Roger Waters odrzao je velicanstveni koncert na stadionu Poljud. Publika je bila odusevljena grafickim prikazima velikog zida koji se urusavao, tehnickom podrskom te nastupom Rogera Watersa.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babić / CROPIX

Na Poljudu je održan glazbeno-scenski spektakl “The Wall”, začetnika grupe Pink Floyd, Rogera Watersa. Slavni glazbenik nastupio je uz pratnju dječjeg zbora splitske glazbene škole Josipa Hatzea, koji je s njim izveo dio pjesme Another Brick in The Wall, part 2.

Uz glazbene poslastice i bogatu pirotehniku za dojam je bila zaslužna i bogata scenografija, za koju je upotrebljeno 500 posebno dizajniranih cigli. Za ovaj jedinstveni audio vizualni spektakl u Split je stiglo čak 50 kamiona s opremom, a za postavljanje i fiksiranje same pozornice koristilo se 38.000 litara vode.

− “The Wall” je antiratni projekt, no istovremeno on diže glas protiv mnogih drugih stvari. Protiv globalizacije, protiv zidova koji se neprestano podižu, protiv netolerancije, ekstremizma bilo koje vrste... Političari nastoje “identificirati” neprijatelje kako bi mobilizirali naciju i onda, kao u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje živim, dobijete besmislice poput “rata protiv terora”. Kao da se može objaviti rat nečemu što je ideja, kao da se može konkretizirati apstraktno zlo... Kad god se to pokuša učiniti, dogodi se drugo zlo - kazao je Waters ranije u ekskluzivnom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, koji možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:23