ŠOKANTNO NASILJE

VIDEO: STRAVA U INDIJI Sedmorica silovala turisticu iz Švicarske, suprug svezan sve morao gledati!

Delhi Police personnel arrive in search of relatives of gang-rape accused Ram Singh who was found hanged in his cell in high security Tihar prison, at his locked shanty in New Delhi on March 11, 2013. The main accused in the fatal gang-rape of a student on a bus in New Delhi in December 2012, has reportedly been found hanged in jail on March 11, 2013, while in solitary confinement, prompting outrage from the victim's family. Ram Singh, one of six people on trial over the shocking attack, was found dead shortly before dawn after making a noose out of his clothing, according to officials at Delhi's top-security Tihar jail. AFP PHOTO/ Prakash SINGH
 AFP / AFP ImageForum

NEW DELHI - Švicarska turistica bila je u petak žrtva grupnog silovanja kojemu je nazočio i njezin suprug u središtu Indije, priopćila je policija a prenosi agencija France Presse.

Žrtva se u petak navečer sa suprugom vozila biciklom u državi Madhya Pradeshu kada ih je napala skupina od sedam do osam muškaraca koji su svezali supruga i silovali ženu u njegovoj nazočnosti, nakon čega su im ukrali 10.000 rupija (185 dolara) i mobitel, rekao je policajac S.M. Afzal.

Žena, koja ima četrdesetak godina, primljena je u bolnicu u Gwalioru, 340 km od Bhopala, prijestolnice te države, dodao je M.S. Dhodee, također policajac.

Švicarka je u subotu bila pri svijesti i mogla je dati iskaz, dodaje policija ne navodeći potankosti o njezinu zdravstvenom stanju.

Žrtve su izjavile da su švicarski državljani ali policija nije vidjela njihove putovnice. Švicarsko veleposlanstvo u Indiji nije bilo dostupno u subotu.

Dvoje turista je putovalo u glasovitu palaču Taj Mahal u Agri, na sjeveru zemlje, jedno od najposjećenijih mjesta u Indiji. Putem su zastali u jednom seocetu u Madhya Pradeshu gdje su noć prespavali u šatoru, rekla je policija.

Godine 2003. još je jedna Švicarka, 36-godišnja diplomatkinja, oteta na parkiralištu u New Delhiju nakon čega su je silovala dvojica muškaraca. Počiniteljima nije suđeno.

Subotnja tragedija događa se u času kada Indijke, ali i sve veći broj Indijaca, sve više prosvjeduju protiv silovanja i spolnog zlostavljanja čije su žrtve žene diljem zemlje, za što uglavnom nitko ne odgovara.

Val prosvjeda je potaknulo grupno silovanje indijske 23-godišnje studentice 29. prosinca u New Delhiju koja je podlegla ozljedama.

Po nacrtu zakona koji je početkom tjedna odobrio indijski parlament, silovateljima u Indiji ubuduće prijeti najmanje 20 godina zatvora pa čak i smrtna kazna ako žrtva umre ili se ne može oporaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:52