ŽIVOTE, ROBIJO!

KRONIKE SLUĐENOG OCA Misliš da si kul tata? Onda još nisi čuo za tipa koji je dilao ecstasy s kćerkom

Možda misliš da si kul, ali nikad nećeš biti kul kao onaj otac u Beogradu koji je kćeri dozvolio da radi srčeka od MDMA. Jer kad mala tatu nešto traži, šećerna vata ili ružičasti kalašnjikov, svejedno je. Odmah kupuješ
 Nikola Vilić / CROPIX

Svako jutro mi je techno party. Već u 6.45 budi me zveketanje u stubištu. Susjeda s četvrtog ili petog kata, nikad nisam istražio koja i s kojeg kata točno, spušta se stepenicama u štiklama koje zvuče kao Thorov čekić. Toliko glasno nabada da bi je se posramio i Carl Cox dok rastura Ultru.

Ping-pong-bing-ding, tingi-bongi, kao da si bacio limenku s vrha Eiffelova tornja. Minimal techno, odmah za doručak.

U ritam se odmah umiksava i naš pas, hropće i kiše po sobi, a kako je već star i pomalo ćorav, kao bas-mašina glavom lupka u vrata od ormara. Sad kad imamo podlogu, treba nam još refren.

A za vokale se uvijek pobrine kćer (4). Još ne otvori oči, a već drži koncert u kinderbetu.

“Dođi u naš vrtiiiić, dođi samo ti, Krampusa zločestog vani ostaviii”, pjeva kao pripita Elle Goulding. To što je sv. Nikola u vrtiću bio prije šest mjeseci ne dira je puno. Hit je uvijek hit, kao bilo koja pjesma Miše Kovača.

Ustajem k’o zombie i kuham si kavu, ali kad jutro počne ovako, mislim si, možda bi najbolje bilo odmah udariti po ecstasyju. I nisam jedini, siguran sam da mnogi očevi diljem grada svoj ponedjeljak počinju kao da su se probudili u Dance Areni na Exitu. Da sam u pravu, potvrđuje bizarna crnokronikaška priča koja se prošli tjedan odvila u Beogradu, sa spektakularnim tabloidnim naslovom: “Otac i ćerka zajedno kuvali ekstazi u obliku srca”.

Kakva priča! Samo ljubav, vrh roditeljstvo, pravi životni ciljevi.

Uzalud, kaže mi žena, pisuckaš tu jalovu kolumnu, tog svog Sluđenog oca, pa kao dramiš i patiš u njoj, jer nikad nećeš složiti ovakvu priču kakva se dogodila u Beogradu. I bogme je u pravu.

Jer tamo je “Smoreni ćale” zvani Čoki zajedno s kćeri Tijanom, otkrivaju novinari, vodio prvi regionalni laboratorij za proizvodnju ecstasyja. Zapamti, možeš biti kul otac, misliti da si frajer, ali nikad nećeš biti kul kao ovaj koji je kćeri dozvolio da radi srčeka od MDMA.

I budi sretan dok gnjavi samo s kolačima od plastelina.

Ali Čoki je puno više od “Breaking Dada” jer, kako u članku dalje piše, dva tjedna prije uhićenja stigao je udati i drugu kćer, a noć, dvije prije upada narkojedinice proslavio i rođenje unuka.

To su te obiteljske vrijednosti. Danju uzorni otac, obiteljski tip, a noću diler, mafijaš.

Proizvodimo drogu? Može, ali mala me davi da mora biti u obliku srca, znate kakve su tinejdžerice. I sutra me nema, imam roditeljski, pa nek netko preuzme pošiljku za Suboticu.

Zamislite samo taj sastanak.

Ekipa krkana sjedi u separeu, u nekoj špelunki na kraju grada, puše se cigare i toči viljamovka, na stolu pleše striptizeta. Gorila u odijelu s odrezanom sačmaricom čuva izlaz iz birtije.

Ponedjeljak je, po rasporedu kreće još jedan tjedni biznis-report.

- Šefe, zapakirali smo 90 tisuća tableta, šaljemo za Nizozemsku. Poslat ćemo onog novog malog po mobitele, na ove nam se izgleda nakačila murija, treba mijenjati SIM kartice. E sad, u dilemi sam. Želite li čokoladnu tortu za unuka ili idemo odmah na sladolednu? Spužva Bob baloni? I da slučajno ne zaboravite, netko mora i po vjenčanicu u butik. Da pošaljem Mrvicu ovdje? - pita potrčko pa zajedljivo pokaže na gorilu na ulazu. Ovaj objesi facu i repetira pušku, nije se on za to školovao.

Nije lako Čokiju. Govorili su mu - pazi se, kćeri su opasne, ne nasjedaj na njihov čarobni osmijeh, ne budi naivan, kao oni koji kad kći zatraži ne pitaju ništa nego odmah jure da joj želju i ispune.

Srca. Jednorozi. Šećerna vata. Narkohobotnica u duginim bojama. Naoružani tjelohranitelj. Ma sve za njenu ljubav.

Evo u petak chatam sa ženom na Whats App. Na poslu sam, a ona doma čuva kćer koju je opet satrla viroza.

- Kako je malena, je l’ bolje?

- Nije, temperatura je na 38,5.

- A miš mali, jadna.

- Ma vraga jadna, od ujutro pjeva i pleše, uspjela me na račun prehlade nažicati novu igračku u dućanu i sad joj još moram za ručak spremati one posebne pileće medaljone koje voli.

- A koji su ti?

- Ma, moraju biti u obliku srca. Ne pitaj me ništa.

Nije lako Čokiju, kažem vam, ali kojem roditelju jest? Kad mala traži, Čoki ništa ne pita, samo ide. Šećerna vata ili ružičasti kalašnjikov, svejedno.

Važno da je ona sretna, tješi se u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:21