TUŽNA ISTINA

PORAŽAVAJUĆI PODATAK ZA USTROJ HRVATSKE POLICIJE Ministar Orepić potvrdio: Naš glavni grad u smjeni čuva samo 12 policajaca!

 Goran Mehkek / CROPIX

Upadaju u pošte, trgovine, kioske. Džepare strane turiste više nego ikad. Jučer je opljačkana još jedna poslovnica Hrvatske pošte, a ni nepunih mjesec dana nakon što smo pisali o seriji razbojstava i ukidanju zaštitara Hrvatska pošta vratila je zaštitare u neke od poslovnica.

Jučer opljačkana pošta imala je zaštitara i s te strane ne može se Hrvatskoj pošti ništa prigovoriti. I djelatnice su reagirale profesionalno. I policija je brzo došla s “dugim cijevima”.

Ali, ovaj podatak valja zapamtiti, a iznio ga je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u Globusu govoreći o preustroju policije.

”U jednom trenutku u Zagrebu imamo maksimalno dvanaest ljudi u ophodnjama!”

Mislio je ministar na autoophodnje, a ne na tzv. prašinare. Za policijski ustroj ova je brojka porazna. Za to nije kriva policija, nego politika.

U Zagrebu više od 20 godina nije sagrađena nijedna policijska postaja. Trešnjevačka, primjerice, od gotovo tristotinjak tisuća stanovnika. U nekima policajci sami donose papir, nemaju radne uvjete. Često su zimi u kafićima. Točno, jer ti obični cipelići nemaju čizme već cipele nose godinama.

Ali, zato su neki politički dužnosnici u MUP-u nametali sofisticirane kamere i sofvere čije ime nisu ni znali izgovoriti, iako su pred nosom imali podatke o tome da metropoli nedostaje najmanje 500-tinjak policajaca. Koji i dalje nedostaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:24