PIŠE JELENA LOVRIĆ

ŠUTNJOM O JASENOVCU HRVATSKI VRH SRAMOTI SEBE I CIJELU HRVATSKU Ustaški pozdrav je perverzna provokacija, a cijela službena država se pravi luda

 HANZA MEDIA

Ustašluk se vratio u Jasenovac, preko dobro poznatog ustaškog pozdrava ZDS, koji je ispisan na jednom lokalnom spomeniku. Riječ je, svakako, o perverznoj provokaciji, tim malignijoj jer se cijela oficijelna država pravi luda. Nereagiranje na isticanje ustaškog natpisa u mjestu ustaške tvornice smrti teško kompromitira cijelu Hrvatsku.

Tko se od dužnosnika prvi osramotio?

Prvo se osramotila HDZ-ova načelnica Jasenovca koja u ploči s ustaškim pozdravom, kako je rekla, ne vidi ništa sporno. Riječ je o moralnom idiotizmu, koji relativiziranjem činjenica, tvrdnjama da je na spomeniku ispisan tek HOS-ov legalni pozdrav, jednu tešku svinjariju pokušava predstaviti kao normalnost. Ustaški pozdrav u Jasenovcu normalan je po prilici kao što bi bile normalne četničke insignije na Ovčari. Osobi koja ni takve elementarne stvari ne može razumjeti nije mjesto u politici.

Čime će rezultirati šutnja premijera Andreja Plenkovića?

Kao drugi nepodnošljivo se blamira premijer Andrej Plenković, koji već mjesec dana ne reagira na profašističko znamenje. O sramoti u Jasenovcu nije rekao ni riječ, još manje da bi donio odluku o uklanjanju ustaškog pozdrava. Plenkovićeva umjerenost više nije dovoljna, premijer u ovakvim stvarima mora pokazati odlučnost. S vremenom njegova će šutnja postati problem veći od pojavljivanja ustašlukom zatrovane ploče u Jasenovcu.

Što je predsjednici problem, a što nije?

Treća se sramoti predsjednica države, koja svojim ponašanjem također stvara dojam o benevolentnosti Hrvatske prema povijesnom revizionizmu. Slikajući se s problematičnim zastavama, kao i crnokošuljaškim manekenima, zbunjuje javnost. Ako može kriva šahovnica, onda, valjda, može i ustaški pozdrav u Jasenovcu.

Nepodnošljivom i moralno skandaloznom šutnjom o Jasenovcu čelnici države sramote sebe, ali i cijelu Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:41