IZA KULISA

U SDP-u SE NE ZNA TKO PIJE, ALI ZNA SE TKO NE PLAĆA Kome je uopće sinula ideja o izbacivanju Zorana Milanovića iz stranke?

 Antonio Bronić / REUTERS

Impresivna je sposobnost vodstva SDP-a Hrvatske u stvaranju negativnog PR-a o vlastitoj stranci. Jer, kada iz stranke procuri da bi Zoran Milanović mogao biti isključen iz članstva jer ne plaća članarinu, to, doduše, govori ponešto o bivšem šefu esdepea, ali još više o Partiji. Milanović je lijen ili zaboravljiv (u medijima se 2016. pisalo da nije uredno plaćao ni režije za domaćinstvo gdje živi), no kakav god bio, bizarno je uopće razmišljati o izbacivanju donedavnog predsjednika te tako stvarati nove sukobe u stranci i tragikomičan dojam prema vani, samo zato što u partijsku blagajnu nije ubacio 200-tinjak kuna. A onda se upleo Arsen Bauk i platio za bivšeg šefa, što je dodatno osramotilo i SDP i Milanovića.

Kome je uopće sinula ideja o izbacivanju Milanovića iz SDP-a?

U zagrebačkom SDP-u trenutačno se provodi kampanja masovnog brisanja članova koji dulje od godinu dana nisu uplatili članarinu, i dosad ih je isključeno približno 200 s Črnomerca, Maksimira i Trešnjevke-jug, a Milanović je član podružnice Donji grad, u kojoj još nije počela provjera platiša. Zato je zanimljivo kako je informacija uopće puštena u javnost jer onaj tko je to uradio, raspolaže podatkom tko sve ne plaća članarinu. Umjesto da se nazvalo Milanovića i podsjetilo na obavezu plaćanja, informacija je izišla u Novom listu i SDP je opet ispao stranka u kojoj se ne zna tko pije, a tko plaća. Zapravo, zna se da ne plaća Zoran Milanović, no to je ionako sporedno. Opet će se danima pisati o ovakvim bizarnostima, a na Iblerovu trgu će se ljutiti, uvjereni da su oni pametni, ali im podmeću mediji, kojima odgovara da je na vlasti HDZ, a ne SDP. Iako upravo mediji redovito objavljuju skandale u koje su upetljani članovi vladajuće stranke, samo što se čini da ništa ne pomaže SDP-u. Jer, otkako su u opoziciji, zabrljali su u svakoj situaciji kada im se pružila prilika, a ništa ne ukazuje da namjeravaju prestati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:21