PADAJU REKORDI

FASCINANTNE SNIMKE POLARNOG VRTLOGA U SAD-u Hladnije nego na Južnom polu, zaledili se i Havaji

Najhladnije je bilo u selu Embarrass, gdje je zabilježeno -37 stupnjeva.
 Twitter

Polarni udar u SAD-u, kojeg su neki stručnjaci prozvali i polarnim vrtlogom, ne posustaje. U svih 50 saveznih država zabilježene su temperature ispod ništice, čak i na Havajima, dok su u devet država oboreni hladni rekordi, piše BBC .

Na društvenim je mrežama pravi hit postala činjenica da je u gradiću Hell (Michigan), što u prijevodu na hrvatski znači pakao, zabilježeno 17 Celzijevih stupnjeva ispod nule. Mnogi su tako zaključili da je arktička hladnoća uspjela smrznuti čak i sam pakao.

Ipak, najhladnije mjesto u SAD-u bilo je selo Embarrass u Minnesoti, gdje je izmjereno -37°C, što je hladnije i od posljednjih mjerenja na Južnom polu te na Marsu. Izgovor naziva tog sela u prijevodu na hrvatski znači 'osramotiti'.

Još jedan internetski hit postala je snimka meteorologa Erica Holthausa koji je u saveznoj državi Wisconsin na -29 stupnjeva na dvorištu istresao lonac pun kipuće vode, koja se u sekundi pretvorila u snijeg.

Pojavila se i fotografija snimljena iz aviona tijekom leta nad Chicagom, koji se u utorak smrzavao na -27°C. Na njoj se vidi fascinantna panorama zaleđenog grada koji leži pored velikog jezera Michigan. Temperatura je u međuvremenu ondje pora

Meteorolozi najavljuju da bi zatopljenje trebalo nastupiti za koji dan. U međuvremenu, desecima milijunima građana vlasti savjetuju da do proljepšanja ne izlaze iz svojih domova ako baš ne moraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:50