ZIMA OPET POKAZALA ZUBE

I DANAS ĆE PADATI SNIJEG Zimski uvjeti na cestama: Zatvorene dionice autoceste A1 i Jadranske magistrale!

ZAGREB - Za sav promet zatvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, Jadranska magistrala ( D8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene te državna cesta D218 Bruvno-Dobroselo-Mazin, izvijestio je jutros HAK .

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog, D25 Gospić-Karlobag, D27 Gračac-Zaton Obrovački i D54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini cesta u unutrašnjosti, a trenutno nema slobodnog prometnog pravca iz Zagreba prema Rijeci i Dalmaciji te obrnuto.

Zbog snijega su zimski uvjeti proglašeni na mnogim cestama u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, zaleđu Zadra te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zabrana je za teretna vozila na GP Bregana, Pasjak, Mursko Središće, Goričan, Dubrava Križovljanska, Gola, Terezino Polje, Jurovski Brod, Prezid, Brod na Kupi i Ličko Petrovo Selo.

U prekidu su trajektne linije Lopar-Valbiska i Brestova-Porozina te katamaranske iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli, Lastovu, Visu i Rijeka-Rab-Novalja.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda , danas će u kopnenom području povremeno padati snijeg, najviše u Slavoniji i sjeverozapadnom području.

Na sjevernom Jadranu moguće je mjestimice malo snijega nošenog burom, a u Dalmaciji ponegdje prolazna kiša. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren sjeveroistočni.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, ujutro na udare mjestimice olujna bura, a na ostatku Jadrana sjeverozapadnjak. Temperatura u unutrašnjosti uglavnom između -4 i 1, na sjevernom dijelu Jadrana najviša dnevna od 3 do 7, na južnom između 7 i 12°C.

HAK: Zimski uvjeti u većem dijelu Hrvatske

Za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, Jadranska magistrala (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene te državna cesta D218 Bruvno-Dobroselo-Mazin, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica,

- D25 Gospić-Karlobag, D27 Gračac-Zaton Obrovački i D54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na dionici Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Otvorena je Sljemenska cesta u Zagrebu.

Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i D1 na dionici Macelj-Karlovac-Knin.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Trenutno nema slobodnog prometnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji te obrnuto.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje!

Zimski uvjeti su u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji, Središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Istri.

Obavezna je upotreba zimske opreme na području općina Viškovo, Klana, Matulji, grada Kastva, općine Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage, Čavle, zaleđe grada Rijeke i Bakra, kao i na području Učke i Ćićarije.

Za sav promet zatvorena je ŽC3131 Gornja Jelenska- Podgarić.

Zabrana je za teretna vozila na graničnim prijelazima Pasjak, Mursko Središće, Goričan, Dubrava Križovljanska, Gola, Terezino Polje, Jurovski Brod, Prezid, Brod na Kupi i Ličko Petrovo Selo.

U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska te katamaranske iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli, Lastovu, Visu i Rijeka-Rab-Novalja. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:26