Čarobne knjige sjajnih autora koje će najmlađi (i najvažniji) obožavati!

DJEČJI KUTAK

Sjajni klasici, prekrasne slikovnice, odlični romani za djecu i edukativan priručnik za male ljubitelje programiranja… samo su dio noviteta i poslastica koje smo pripremili za vas!

S ponosom vam predstavljamo čak tri nove slikovnice izašle iz pera svjetski poznate i nagrađivane autorice Julie Donaldson čiji su hitovi već dobro poznati našoj publici. Donosimo vam i klasik vašeg djetinjstva – serijal slikovnica o Maji, koja će zasigurno postati miljenica i današnje generacije mališana. Cirkus Mirandus i Ottolina ide u školu uzbudljivi su romani prepuni prijateljstva, ljubavi i čarolije, a oduševit će vas i novi, treći nastavak serijala o superpopularnom i ultrasmiješnom dječaku Timiju!

Marcel Marlier, Gilbert Delahaye: Maja i duhovi, Maja – mala balerina, Maja u svijetu bajki, Maja i njezin prijatelj vrapčić, prevela Andrea Pongrac

Dražesna djevojčica Maja svjetski je poznat lik iz slikovnica još od davne 1954. godine i vjerojatno jedna i od vaših najdražih slikovnica iz djetinjstva, tako da smo sigurni da ćete s nostalgijom i veseljem uživati u ova četiri naslova koja nas odvode u čaroban svijet bajki, zastrašujućih duhova, baleta i druženja s nestašnim vrapčićem.

Uz ovaj izdavački fenomen vežu se fascinantni podaci – u svijetu je prodano više od vrtoglavih 105 milijuna ovih slikovnica, prevedena je na čak 34 jezika i objavljena u rekordne 52 zemlje.

Priče o Maji nježne su i tople, isprepletene raznovrsnim dogodovštinama i poučnim situacijama. Njezine pustolovine kombinacija su svakodnevice, dječjih snova i mašte, a obitelj, prijatelji i životinje najvažnije su okosnice njezina života. Radoznala, brižna, razigrana, domišljata… samo su neki od pridjeva koji se vežu uz ljupku Maju.

Neka slikovnica vašeg djetinjstva, postane i najdraža slikovnica vaše djece!

Julia Donaldson, Lydia Monks: Što je bubamara čula ovaj put, Princeza i čarobnjak, Raspjevana sirena, preveo Ozren Doležal

Što je bubamara čula ovaj put, Princeza i čarobnjak i Raspjevana sirena – nove su briljantne pustolovine iz pera višestruko nagrađivane i iznimno čitane dječje autorice Julije Donaldson.

Njezine su rime zabavne, lako se pamte, priče su tople i sa sretnim završetkom, a likovi toliko očaravajući da se i djeca i odrasli s njima odmah poistovjećuju.

Svaka slikovnica prepuna je veselih ilustracija živih boja, a donose pregršt neočekivanih obrata i domišljatih doskočica. Što je bubamara čula ovaj put otkriva nam nove dogodovštine s farme gdje Kršni Krešo i Šašavi Saša, dva lopovska budalaša, krenu krasti crvenu koku, ali bubamara drži ih na oku… Princeza i čarobnjak odvodi nas u svijet zlih čarobnjaka, dobrih vila i dosjetljive princeze, a uz Raspjevanu sirenu putujemo u cirkus gdje je Lukavi Luka lažni obećanjima namamio sirenu koja će doznati da život u akvariju nije zamjena za slobodu oceana.

Uz ove slikovnice svakako trebamo upozoriti roditelje: vaši mališani tražit će da ih iznova i iznova čitate, i čitate, i čitate…

Link za kupnju:

Link za kupnju

Stephan Pastis: Timi Promašaj, Opet se srećemo, prevela Andrea Bagović

Timi Promašaj osamljeni je dječak goleme mašte koji u ultrasmiješnom dnevniku opisuje svoje dogodovštine. U ovom trećem nastavku njegova je detektivska agencija i dalje na pragu svjetske dominacije, a moto mu je još uvijek Izvrsnost. Iako i dalje ne podnosi mamine nove dečke i strahovito su mu sumnjive djevojčice koje mu se žele približiti, dok istražuje tko je ukrao Čudesni referat iz prirode, polako mu postaje jasno da se i drugi osjećaju slično kao on te da izgled može zavarati.

Chris Riddell: Ottolina ide u školu, prevela Andrea Bagović

Ova je knjiga nevjerojatno prekrasan spoj teksta i čarobnih ilustracija, koji će oduševiti male čitatelje svojom profinjenom pričom s kojom će se svatko moći poistovjetiti istovremeno pokušavajući otkriti svoju drugačiju nadarenost.

Upoznajte Ottolinu, izuzetno ljupku i simpatičnu djevojčicu koja živi sa svojim najboljim prijateljem gospodinom Munroeom u Velegradu, u tornju koji svi zovu Paprenka. Njezini su roditelji gotovo stalno na putu jer su poznati sakupljači, ali joj se redovito javljaju razglednicama. No Ottolina je dobro zbrinuta, okružena ljudima koji paze da joj ništa ne nedostaje i da se ne osjeća usamljeno. Cecily je nova Ottolinina prijateljica koja pohađa Školu za drugačije nadarenu djecu pa je i Ottolina odlučila tamo poći. Škola se djevojčici izuzetno svidjela, jedino se malo boji da ona jednostavno nije drugačije nadarena. Kako će hrabra i znatiželjna Ottolina otkriti svoju drugačiju nadarenost uz pomoć novih prijatelja, pročitajte u ovom predivno ilustriranom romanu.

Link za kupnju:

Cassie Beasley: Cirkus Mirandus, prevela Ivana Brozić

Ovaj zabavni i fantastični roman za djecu idealan je izbor za one koji žele uroniti u maštoviti svijet u kojem ne postoje granice mašte i pustolovine. Priča je to koja će zaokupiti vašu pozornost vješto balansirajući fantastična događanja s potragom za ljubavlju i prijateljstvom te otkrivanjem neobjašnjivog.

Mihejev djed Ephraim uvijek je pričao očaravajuće priče o čarobnom Cirkusu Mirandusu: o nevidljivom tigru koji čuva ulaz, o papigi koja prenosi poruke, o Ženi-ptici, slonu koji rješava matematičke zadatke i najvećem čarobnjaku – Savijaču Svjetlosti. Za Miheja to su bile samo maštovite priče u kojima je potpuno uživao i način na koji se zabavljao s djedom. Ali njegov je djed sad teško bolestan i o njima se došla brinuti čangrizava tetka Gertrudis. Dječak se teško miri s promjenama i čini mu se da je sva čarolija oko njega nestala. A onda mu djed otkriva da je poslao pismo Savijaču Svjetlosti koji mu duguje čudo. Želeći spasiti djeda, Mihej krene u potragu za cirkusom, zajedno sa savršeno razumnom, vrlo snalažljivom i činjenicama sklonom prijateljicom Jenny. Zanima vas što je bilo dalje?! Trkom po Cirkus Mirandus!

Link za kupnju:

Max Wainewright: Kako programirati, detaljan vodič za računalno programiranje, prevela Dina Morić Bošnjak

Naučite kako koristiti Logo, napraviti igrice u Scratchu i programske projekte u Pythonu, eksperimentirajte HTML-om i upotrijebite JavaScript te izradite interaktivne mrežne stranice. Ovaj detaljni vodič za računalno programiranje izvrsna je i praktična knjiga za sve mlade ljubitelje računala, ali i one koji će to tek postati. Zabavan je ovo način da uđu u svijet programiranja, zavole ga i shvate kako „iza ekrana“ funkcionira ta čarolija. Uz ovu knjigu osmislite zabavno učenje i kvalitetno obiteljsko druženje roditelja i djece, prijatelja ili pak sami organizirajte edukativne radionice!

Ako vašim mališanima oči zaiskre samo pri spomenu riječi Logo ili Scratch – onda je ovo idealan, a ujedno i edukativan dar za njih!

Link za kupnju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:25