Vegetarijanska mediteranska kuharica najkarizmatičnijeg londonskog chefa

Yotam OttolenghiI: Obilje

Yotam Ottolenghi već godinama unosi živost u svijet kulinarstva. Vlasnik pet londonskih restorana koji nose njegovo ime u kuharici „Obilje“ skupio je 120 recepata koji se odlikuju uzbudljivim okusima i spojevima koji će oduševiti sve one u potrazi za novim pogledom na povrće.

Nadahnuće za Yotamova jela potječe iz njegova izraelskoga podrijetla i ljubavi prema namirnicama. Iako nije vegetarijanac, njegov je pristup jelima s povrćem originalan i inovativan, utemeljen na svježini i sezonskoj ponudi. Svaki je recept ove kuharice popraćen prekrasnim fotografijama.

Odvažne, žarke i originalne kombinacije, koje objašnjava odrastanjem u rodnom Jeruzalemu i obiljem svježe hrane koju je uživao, Ottolenghi u središte svakoga jela postavlja povrće. Ono je glavna zvijezda njegovih maštovitih kreacija, od patlidžana i rajčica do suhih i svježih mahunarki, žitarica, voća i bliskoistočnih začina koji jelima daju dodatnu dubinu i šarm.

Juha od pečenoga povrća, omlet s blitvom i šafranom, pljeskavice od boba, popečci od poriluka, celer i leća s lješnjakom i metvicom, salata od ječma i šipka, ravioli od kozjeg sira i limuna, krostini s kruškama… samo su dio primamljivih kombinacija u ovoj kuharici.

Uz prekrasne fotografije „Obilje“ je raj za sladokusce, bili oni vegetarijanci, ljubitelji povrća ili gurmani koji svakome jelu mogu dodati ono što žele.

Pogledajte kako kuha Yotam Ottolenghi!