SAMO ZA TAJ OSJEĆAJ

FOTO: TRENUTAK ORGAZMA Fotograf snimio 15 žena na vrhuncu seksualnog doživljaja

 Albert Pocej
Kako je uopće došao na tu ideju? Pocej kaže da mu je ideja došla u snu. "Jednostavno sam se probudio i znao sam da to moram napraviti"

Albert Pocej litvanski je fotograf rođen u Vilniusu koji od 2012. živi i radi u Monaku, gdje su njegovi billboardovi postali nezaobilazni dio vizualnog okoliša Kneževine.

Njegova posljednja serija fotografija svojom temom naročito je intrigantna, jer bilježi lica žena u trenucima dok doživljavaju orgazam. Kako je uopće došao na tu ideju? Pocej kaže da mu je ideja došla u snu. "Jednostavno sam se probudio i znao sam da to moram napraviti", ispričao je.

Albert Pocej

Najteži dio realizacije ovog fotografskog eksperimenta bio je, dakako, pronalazak raspoloživih modela koji će mu pozirati u svojim najintimnijim trenucima.

Albert Pocej

Kad je konačno uspio pronaći dvadeset žena voljnih da sudjeluju u ovom projektu, neke su u međuvremenu odustale kad su shvatile da gluma ne dolazi u obzir, a neke se prilikom snimanja jednostavno nisu uspjele dovoljno opustiti, pa je na koncu sudjelovalo petnaest žena.

Albert Pocej

Kako bi postigao najbolji rezultat, Albert Pocej je ponekad koristio mogućnost automatskog snimanja fotografija svake sekunde, dok se on sam udaljio sa mjesta snimanja kako bi se žene mogle opustiti. No, nekim ženama to nije bio potrebno te ih je osobno snimao svojim fotoaparatom.

Albert Pocej

Pocejeva namjera bila je prikazati stvarne osjećaje, bez uljepšavanja. "Svaki čovjek je različit, kao i njegovi organizmi", smatra Pocej.

Albert Pocej

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:11