A SAD ADIO

TUGA I SUZE U BEOGRADU NA POSLJEDNJEM ISPRAĆAJU LJUBIŠE SAMARDŽIĆA 'Bol si nadilazio radom, pretvarajući je u ljubav. Tako ćemo i mi sada, tata...'

 YouTube

BEOGRAD - Legenda jugoslavenskog i srpskog glumišta, redatelj i producent Ljubiša Samardžić ispraćen je u četvrtak u Beogradu gdje se, uz članove obitelji, nekoliko stotina kolega, prijatelja i poštovalaca okupilo na novom groblju odajući mu posljednje poštovanje.

Ljubiša Samardžić umro je 8. rujna u dobi od 80 godina poslije teške bolesti, a iza njega je ostalo na stotine uloga na filmu i u brojnim televizijskim serijama.

U dugom mimohodu ispred kapele na novom groblju poštovanje Samardžiću odavali su kolege glumci, redatelji, filmski i televizijski djelatnici, prijatelji, među kojima Ljiljana Blagojević, Voja Brajović, Puriša Đorđević, Slobodan Šijan, Jugoslav Pantelić, Dragan Petrović Pele, Božidar - Bota Nikolić, Sandra Perović, Zoran Živković, Andreja Mladenović, Nebojša Bradić, Radoš Bajić, Kalina Kovačević, Mirka Vasiljević, Vladimir Božović, Zvezdan Terzić, Momčilo Minić, a vijenac s porukom "Velikanu srpskog glumišta" poslao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U kapeli su sućut primali najbliži članovi obitelji: supruga Mirjana, kći Jovana, unuci, brat... Govor je održala kći Jovana, koja je kroz suze kazala: "Posjedovao si energiju koju nije mogao svatko pratiti... Bol si nadilazio radom, pretvarajući je u ljubav. Tako ćemo i mi sada, tata... ".

Unuka Marta pročitala je pjesmu Rudyarda Kiplinga "Ako", a jedan od najpotresnijih trenutaka bio je kada tijekom ispraćaja za kremaciju puštena pjesma "A sad adio" iz kultne televizijske serije Vruć vjetar u kojoj je Ljubiša Samardžić glumio glavnu ulogu Šurde. Obitelji, a i svima u kapeli, krenule su suze na oči i jecaji.

Nakon ispraćaja komemorativni skup bit će održan u Jugoslavenskoj kinoteci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:52