HOLIVUDSKA PRODUKCIJA

Film o Tesli stiže na jesen: Christian Bale bit će Tesla, a Cage će glumiti Edisona

 SIPA/CROPIX

I dok se danas u Hrvatskoj, Srbiji i drugdje u svijetu slavio 156. rođendan Nikole Tesle , jednog od najvećih umova 20. stoljeća, stigle su nove vijesti o ambicioznom filmskom projektu u srpsko-holivudskoj produkciji o tom znanstvenom geniju.

Prva klapa filma, u kojem će glavne uloge navodno odigrati holivudske zvijezde Christian Bale kao Nikola Tesla i Nicolas Cage kao Thomas Edison, trebala bi pasti ove jeseni u Chicagu, koji je odabran kao lokacija snimanja.

Uz ta dva glumačka velikana, u castu filma spominju se i naš Rade Šerbedžija, Martin Sheen, Megan Fox te Jessica Alba. Projekt je podržao i gradonačelnik Chicaga koji je uputio pismo producentima u kojem je istaknuo da je riječ o filmu velikog značaja te da mu je drago što produkcijska kuća VPR Studios Production iz Srbije film želi snimati u njegovu gradu. Taj isti gradonačelnik prošle je godine 6. kolovoza proglasio Danom Nikole Tesle u državi Illinois.

Projekt radnog naslova “Tesla, Ruler of the World” djelomično će producirati Universal Studios iz SAD-a.

Osim toga, filmski portal Wild Rooster navodi da bi film producenta Vladimira Rajačića, prema dosadašnjim pregovorima, mogao režirati Mike Newell, redatelj hitova “Četiri vjenčanja i sprovod”, “Donnie Brasco” i “Harry Poter i Plameni pehar”.

Producentski tim iz Srbije kontaktirao je navodno slavnog redetalja u vezi s vizijom i detaljima snimanja filma koji bi životnu priču slavnog izumitelja trebao povezati sa sadašnjošću.

Newell trenutno završava “Velika očekivanja”, nakon čega bi se trebao prihvatiti priprema za film o Tesli.

S manjim budžetom, od svega tri milijuna dolara, trenutno se u New Yorku snima i film “Fragmenti s Olimpa”, koji će se baviti misterijima života Nikole Tesle, odnosno pokušajima FBI-a da nakon njegove smrti provede istragu o njegovim istraživa-njima i pronalascima kako bi se prvi dokopali novog “superoružja” poznatog pod nazivom zraka smrti, na kojem je Tesla navodno radio.

Scenarij su napisali Joseph Sikorski i Michael Calomino na osnovi dokumenata FBI-a s kojih je tek nedavno skinuta oznaka državne tajne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:07