ZBUNJEN ZVJEZDANIM SJAJEM

OTKRIVENO TKO JE KRIV ZA BLAMAŽU NA DODJELI OSCARA Slikao Emmu Stone iza pozornice, pa greškom prezenterima predao rezervnu kovertu

 YouTube
Američki predsjednik Donald Trump komentirao je da se greška zasigurno dogodila jer su se previše koncentrirali na njega

Organizatori dodjele Oscara objavili su izjavu u kojoj su otkrili tko je kriv za zabunu na svečanosti dodjele u Los Angelesu u nedjelju, kada je objavljen krivi dobitnik nagrade za najbolji film.

Warren Beaty i Faye Dunaway dobili su pogrešnu kovertu s imenom dobitnika iz prijašnje kategorije i tako je pobjednikom proglašen 'La La Land'. U pola govora (nesuđenog) pobjednika, objavljeno je kako je pravi dobitnik 'Moonlight'.

"Ispričavamo se cijeloj ekipi La La Landa i Moonlighta čije je iskustvo duboko promijenjeno ovom greškom... Svima uključenima - našim prezenterima Warrenu Beattyu i Faye Dunaway, filmašima i našim fanovima diljem svijeta - mi se ispričavamo", objavila je Akademija.

Tvrtka PricewaterhouseCoopers (PwC) prihvatila je "punu odgovornost" za gaf koji se dogodio. Ta je tvrtka 83 godine vodila postupak isporuke rezultata odluke Akademijinih glasača.

PwC je objavila izjavu u kojoj objašnjava da je njihov partner Brian Cullinan greškom prezenterima predao rezervnu kovertu za kategoriju Najbolja glumica u glavnoj ulozi umjesto koverte za Najbolji film. Nakon toga Cullinan nije dovoljno brzo slijedio protokole ispravljanja greške.

The Wall Street Journal i TMZ.com izvjestili su da je Cullinan nekoliko minuta prije zabune na Twitteru objavio fotografiju glumice Emme Stone, koju je snimio iza pozornice.

U međuvremenu, američki predsjednik Donald Trump komentirao je da se greška zasigurno dogodila jer su se previše koncentrirali na njega prilikom priprema ovogodišnje dodjele Oscara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:09