ČETIRI DANA TRASHA

FOTO: SUPERJUNACI OKUPIRALI VARAŽDIN Pogledajte kako je otvoren 12. Trash film festival

 HANZA MEDIA
 

VARAŽDIN - Druženjem sa superjunacima, kojima je ove godine posvećen, u Varaždinu je u srijedu otvoren četverodnevni 12. Trash film festival.

Filmska će publika do subote u kinu Gaj, u službenoj konkurenciji, moći pogledati 30-ak niskobudžetnih akcijskih, borilačkih, horor i znanstveno-fantastičnih filmova, najavio je direktor Trash film festivala Slobodan Runjak.

"To je možda najbogatije izdanje festivala do sada. Stiglo nam je više od 150 filmova iz 24 zemlje svijeta. Varaždinski festival je od lokalne manifestacije prerastao u europski i svjetski. Možda je domaća produkcija nešto manja, ali stižu nam kvalitetni domaći filmovi. Omogućavamo svima da dođu, da im prikažemo film, da budu na crvenom tepihu i da osjete čar glamura", rekao je Runjak.

Dodao je da Trash film festival svakako ima svoju publiku.

"Festival možda nije komercijalan, ali tu je probrana publika koja zna što očekuje i što dobiva na TFF-u", kazao je direktor festivala.

Bruno Langer u žiriju

O dobitnicima Zlatnih motorki u kategorijama akcijskog, borilačkog, SF i horror filma odlučivat će tročlani stručni žiri u kojem su ove godine filmski entuzijast Boris Prole, frontmen kultnog Atomskog skloništa Bruno Langer i voditelj Filmsko-kreativnog studija VANIMA i jedan od organizatora varaždinskog Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih VAFI Hrvoje Selec. Publika će odlučiti o dobitniku pete Zlatne motorke. Dodjela nagrada bit će u subotu u kinu Gaj.

Na otvorenju Trash film festivala u kinu Gaj bili su superjunaci poput Thora, Lokija, Winter Soldiera sa štitom Captaina Americe iz Avengersa, Sister Repentie iz Warhammer 4000 te Starlorda iz Guardians of the Galaxy. Naravno, radi se o "cosplayevcima" iz Zagreba, kojima su se pridružili i varaždinski superjunaci iz filma Udruge Trash – Trashman, Demižon boy i Elena.

Svjetska premijera prve varaždinske 'meksičke' sapunice

U popratnom programu Trash film festivala bit će održane dvije premijere, hrvatska premijera urbanog filmskog epa "Život po Moskriju" studenata Akademije dramskih umjetnosti iz Beograda te svjetska premijera prve varaždinske 'meksičke' sapunice "Consuelo".

U glazbenom programu, nakon koncerta Atomskog skloništa u srijedu, u četvrtak u Varaždinu gostuje zagrebački bend Ballbreakers koji izvodi hitove kultnog australskog rock benda AC/DC, dok će u petak i subotu nastupiti bend Gift iz Novog Sada, prvog dana s najvećim hitovima Davida Bowieja, a drugog dana Depeche Modea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:46